Tijger in FELIDA

FELIDA GROTE-KATACHTIGEN-OPVANG

Onze opvang voor grote katten in Nederland 

FELIDA is ons opvangcentrum voor grote katachtigen in Nijeberkoop, Friesland. Het is gespecialiseerd in de zorg van zwaar verwaarloosde en getraumatiseerde grote katachtigen, zoals leeuwen en tijgers. De dieren die FELIDA hun thuis mogen noemen, zijn gered uit onder meer circussen, privébezit en slechte dierentuinen. Vanwege de erbarmelijke leefomstandigheden waarin ze werden gehouden, hebben veel dieren gedragsproblemen en chronische gezondheidsproblemen ontwikkeld.

Dieren die voldoende herstellen en fysiek en mentaal sterk genoeg zijn, verhuizen naar LIONSROCK Big Cat Sanctuary, ons reservaat in Zuid-Afrika. Dieren die deze reis niet kunnen maken, mogen de rest van hun leven bij FELIDA blijven. Daar krijgen ze de kans om na een leven vol martelingen weer te genieten van het leven.  

Leeuw Ivan-Asen

Leeuw Ivan-Asen werd gered uit een Bulgaarse dierentuin die tevens diende als illegaal fokstation. Ivan-Asen is dan ook het resultaat van diverse generaties inteelt en was er zeer slecht aan toe toen hij bij FELIDA Grote-katachtigen-opvang aankwam.

Geschiedenis

VIER VOETERS runt FELIDA, het opvangcentrum voor grote katachtigen in Nijeberkoop, sinds 2014. Voor die tijd bestond het centrum al lange tijd als zelfstandige organisatie onder de naam Pantera. Vanwege financiële problemen en ernstig achterstallig onderhoud verkeerde een aanzienlijk aantal dieren op een gegeven moment in nood en werd VIER VOETERS eind 2013 om hulp gevraagd. Dat leidde uiteindelijk tot de volledige overname van het centrum.

Sinds de overname is er veel gebeurd en zijn de faciliteiten en dierverzorging sterk verbeterd. VIER VOETERS heeft vijftien grote katachtigen (zeven leeuwen, zeven tijgers één luipaard) van FELIDA overgebracht naar LIONSROCK. 

bezoek felida

FELIDA is niet standaard geopend voor het publiek, maar organiseert jaarlijks speciale bezoekersdagen voor kleine groepen geïnteresseerden. Kijk voor meer informatie op www.felida-bigcatsanctuary.org/nl

Special care

FELIDA biedt zorg aan getraumatiseerde grote katachtigen die 'special care' nodig hebben. Belangrijke onderdelen van deze gespecialiseerde en intensieve zorg zijn voeding, uitdagende verrijking, trainingen op basis van een positive reinforcement principe en medische controles.

Lees meer op de officiële website: www.felida-bigcatsanctuary.org/nl

steun ons FELIDA Grote-katachtigen-opvang

Help ons een vredige toekomst voor onze dieren te verzekeren!

DONEER

Deel hier!

Zoek