Leeuwen Juba & Micca in LIONSROCK

lionsrock big cat sanctuary

Een toevluchtsoord in Zuid-Afrika voor meer dan 100 geredde dieren

8.7.2021

In het hart van Zuid-Afrika, dichtbij Bethlehem, ligt LIONSROCK Big Cat Sanctuary, ongeveer 2 tot 3 uur rijden van Johannesburg, Bloemfontein en Durban. De locatie was een bestaand park dat VIER VOETERS besloot over te nemen na een intensieve zoektocht naar een geschikte locatie voor een dergelijke opvang. In 2007 werden de eerste geredde leeuwen naar het reservaat gebracht en in 2008 werd LIONSROCK officieel geopend.

Het 1.250 hectare grootte reservaat is vernoemd naar een prominente rots in het midden van het gebied genaamd "Lions Rock" en zorgt vandaag de dag voor meer dan 100 dieren, voornamelijk grote katachtigen gered uit erbarmelijke dierentuinen, privébezit of de entertainmentindustrie.

Sinds 2006 heeft VIER VOETERS wereldwijd meer dan 100 grote katachtigen gered 

Dit zijn voornamelijk leeuwen en tijgers, maar ook luipaarden. Daarnaast heeft VIER VOETERS andere carnivoren gered zoals jachtluipaarden, caracals, servals, hyena's en wilde honden.

Al deze dieren hebben voor de rest van hun leven een veilig thuis gekregen in een soortgeschikte leefomgeving. De verblijven bestaan uit meerdere hectare grond vol bomen, struiken, uitgestrekte grasvlaktes, verstopplekjes en - voor tijgers - zwembaden. Daarnaast wordt er gezorgd voor voldoende schaduwplekken, klimmogelijkheden en rustplaatsen. De verblijven zijn rond gebouwd zodat ze de vorm van natuurlijke elementen behouden.

Ondanks het grote aantal dieren in het reservaat, worden alle dieren dagelijks geobserveerd door een professioneel team. Door deze manier van monitoren kan er - indien nodig - snel worden ingespeeld op veranderingen in gezondheidssituaties of onderlinge verhoudingen bij dieren die samenleven. Daarnaast zijn er regelmatig veterinaire gezondheidscontroles door gespecialiseerde wildlife dierenartsen. 

steun de dieren in lionsrock

Draag bij aan de zorg voor meer dan 100 geredde dieren

DONEER

Verrijkingsprogramma bij LIONSROCK

Om ervoor te zorgen dat de dieren zich niet gaan vervelen, voldoende beweging krijgen en dat hun zintuigen worden gestimuleerd en geprikkeld, krijgen de dieren dagelijks verrijking. Dit zijn voornamelijk zelfgemaakte objecten met verschillende geuren om natuurlijk gedrag te stimuleren, waarbij grotendeels gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen.

LIONSROCK Lodge

Behalve de geredde dieren en het prachtige landschap van LIONSROCK, biedt het reservaat ook activiteiten voor bezoekers. Het hoofdgebouw biedt een grote diversiteit aan overnachtingsaccommodaties voor de bezoekers en er is een restaurant, een bar en een zwembad. De sfeer is hartverwarmend en het personeel zeer vriendelijk. Gasten kunnen zich de hele dag door vermaken met verschillende activiteiten zoals rondleidingen, zwemmen, vogels spotten, wandelen in de mooiste omgevingen en 's avonds laat in slaap vallen met een prachtig 'leeuwenkoor' op de achtergrond. 

Lees meer op de officiële website: www.lionsrock.org

Deel hier!

Zoek