Berin Lula werd gered uit Mosul

Al Ma'wa for nature and wildlife

Een samenwerking tussen VIER VOETERS en de Princess Alia Foundation in Jordanië

23.6.2020

Middels een partnerschap tussen VIER VOETERS en Princess Alia Foundation sinds 2011, werd Al Ma'wa for Nature and Wildlife opgericht om een regionale oplossing te bieden voor geredde dieren uit de regio.

Het project

VIER VOETERS en Princess Alia Foundation wilden een oplossing bieden voor dieren uit crisisgebieden in het Midden-Oosten, want deze dieren zijn bijzonder kwetsbaar: het gebrek aan middelen, mensen en voorzieningen laat hen vaak aan hun lot over. Daarom werd gezamenlijk het Al Ma'wa for Nature and Wildlife-project gestart. Dit project bevat twee entiteiten: New Hope Centre (sinds 2011) in Amman en Al Ma'wa Wildlife Reserve (sinds 2016) in Jerash. 
New Hope Centre dient als veterinaire kliniek, quarantaine- en rehabilitatiefaciliteit en permanente opvang voor kleinere wilde dieren. Al Ma'wa Wildlife Reserve, dat 140 hectare beslaat, geeft een permanent en soortgeschikt thuis aan onder meer tijgers, leeuwen en beren. 
De dieren in New Hope Centre en Al Ma'wa Wildlife Reserve werden voornamelijk gered uit oorlogsgebieden, privébezit en de (illegale) handel. Handel in wilde dieren vindt veel plaats in Jordanië: het land ligt tussen drie continenten, waardoor het een gewild gebied is voor het vervoer van wilde dieren, zowel legaal als illegaal. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Het ontroerende lot van sommige dieren

De dieren die Al Ma'wa Wildlife Reserve hun thuis mogen noemen, hebben een veelbewogen verleden. Illegaal gehouden en verhandeld door particulieren, misbruikt als bezoekersattractie of wegkwijnen in kleine kooien: de dieren zijn helaas niet onbekend met deze trieste praktijken.
Een treurig voorbeeld is de jonge leeuwin Marion. VIER VOETERS wist haar en alle andere dieren in 2019 te redden uit Rafah Zoo, een door oorlog verscheurde dierentuin in Gaza. Maar voordat VIER VOETERS de wilde dieren kon redden, werden bij Marion alle nagels uitgetrokken met een tuinschaar. Een gruwelijke verminking! Gelukkig gaat het vandaag de dag erg goed met haar en vormt ze samen met haar broer en zus en drie andere geredde leeuwen een prachtige troep in Al Ma'wa.

steun de dieren in Al Ma'wa  for nature and wildlife

Geef deze dieren een tweede kans!

doneer

Deel hier!

Zoek