Geredde galbeer in Ninh Binh

Berenwoud Ninh Binh

Een nieuw thuis voor galberen in Vietnam

8.7.2021

BERENWOUD in Ninh Binh is het allereerste reservaat van VIER VOETERS waar we geen bruine beren, maar vooral Aziatische zwarte beren opvangen. Deze zwarte beren werden eerder gebruikt op zogenaamde 'galbeerboerderijen'. De eerste fase van de bouw van dit opvangcentrum werd in december 2017 voltooid. Op dit moment is er plaats voor vijftig beren. De opvang bestaat uit zes ruime buitenverblijven, drie berenhuizen met binnenruimtes, een plek voor quarantaine, een dierenartsruimte, een keuken voor de bereiding van voeding en een administratief gebouw.

bezoek berenwoud ninh binh

Iedere dag van 09:00 - 17:00, maar het is noodzakelijk om u vooraf te registreren door te mailen naar info@four-paws.org.vn

Situatie in Vietnam

Hoewel de handel in berengal en -producten bij wet verboden is in Vietnam, vindt er achter de schermen nog steeds illegale galwinning plaats. De zogeheten 'galberen' - voornamelijk Aziatische zwarte beren - leven in erbarmelijke omstandigheden op galbeerboerderijen. Ze slijten hun dagen in kleine metalen kooien die nauwelijks groter zijn dan zijzelf en zijn half verhongerd en uitgedroogd. Met de bouw van BERENWOUD Ninh Binh wil VIER VOETERS aanzienlijk bijdragen aan de definitieve beëindiging van 'galberen' in Vietnam. 

Een natuurlijke leefomgeving

Momenteel wonen er meer dan dertig beren in het reservaat. Het merendeel van deze beren is gered van galbeerboerderijen. Ook heeft een aantal beren dat slachtoffer werd van de illegale wildlife handel hier een veilig thuis gevonden. In de ruim opgezette verblijven leven de beren in groepen samen met hun soortgenoten en kunnen ze eindelijk genieten van de vrijheid en de frisse buitenlucht. Ook krijgen de beren de juiste medische zorg om te herstellen van al het leed dat hen is aangedaan.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Uitbreiding

Momenteel is er plek voor 50 beren in BERENWOUD Ninh Binh, maar VIER VOETERS is van plan het reservaat verder uit te breiden zodat er op den duur een thuis geboden kan worden aan maar liefst 100 geredde beren. 

Kijk voor meer informatie over BERENWOUD Ninh Binh op de website: www.bearsanctuary-ninhbinh.org

Steun de beren in berenwoud Ninh Binh

Zodat zij hun vreselijke verleden voor altijd achter zich kunnen laten

DONEER

Zoek