Redding Beer Misha

nov. 2019

Domazhyr

Redding Beer Misha

De eerste stapjes van zijn nieuwe leven zijn gezet

21.11.2019

Misha kwam 's avonds op 21 november 2019 veilig en wel aan in BERENWOUD Domazhyr. Hij paste zich goed aan in zijn nieuwe omgeving in het reservaat, maar vanwege gezondheidsproblemen (sinusseninfectie en een rotte tand) moest hij medicijnen nemen die hij zonder problemen nam.

Hij rust en slaapt veel en gedraagt ​​zich kalm en vriendelijk. Hij heeft een grote eetlust en geniet erg van zijn eten. Misha krijgt gekookt voedsel en fruit en groenten in stukjes gesneden. Zijn verzorgers zeggen dat zijn favoriete eten tot nu toe mandarijnen en druiven zijn.

Op 29 november werd Misha met succes vrijgelaten in zijn buitenverblijf.

Update 24 december 2019

Misha nestelt zich langzaam, maar is nog steeds erg onzeker over zijn nieuwe omgeving.

We zijn daarom blij dat hij elke dag een beetje langer in de buitenruimte blijft en deze zorgvuldig verkent. Als hij er genoeg van heeft, trekt hij zich terug in een zelfgebouwd rieten nest in het berenhuis.

Zijn verleden - vol lijden

De 12-jarige mannelijke beer Misha was een van de #saddestbears uit Oekraïne. Hij werd vastgehouden op een jachtstation waar hij hoogstwaarschijnlijk werd misbruikt voor bear-baiting. Lokale dierenwelzijnsactivisten redden hem in september 2019 en brachten hem in veiligheid. Maar helaas leefde Misha nog steeds in een kleine kooi, dus VIER VOETERS redde hem om hem een ​goed berenleven te geven in ons BERENWOUD Domazhyr.

Zoek