Een blije beer in Domazhyr

BERENWOUD DOMAZHYR

Opvang voor voormalige restaurant- en vechtberen. 

25.6.2021

In mei 2016 begon VIER VOETERS met de bouw van BERENWOUD Domazhyr. Een opvang voor bruine beren vlakbij de Oekraïense stad Lviv. De eerste bouwfase, met een oppervlakte van 7,7 hectare, werd in de herfst van 2017 afgerond. Sindsdien hebben meerdere geredde bruine beren daar een nieuw thuis gevonden. We blijven het reservaat de komende jaren verder uitbreiden, zodat we uiteindelijk ruimte hebben voor maar liefst dertig beren. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Bruine beren in Oekraïne

Het BERENWOUD Domazhyr is een plek waar meer dan twintig Oekraïense bruine beren wonen die vroeger slecht werden behandeld. Ze werden gebruikt als 'vechtberen', vastgehouden bij restaurants om klanten te lokken, of illegaal als huisdieren gehouden. Potap was de eerste beer die in Domazhyr kwam wonen. Voordat hij gered werd, zat hij jarenlang in een kleine kooi naast een restaurant om mensen aan te trekken. Toen de eigenaar van het restaurant ermee stopte, liet hij Potap achter. Gelukkig werd hij tijdelijk verzorgd door lokale activisten totdat wij hem een permanent thuis konden bieden.

Berengevechten verboden sinds 2015

De oprichting van het BERENWOUD Domazhyr is een grote stap voor beren die in gevangenschap worden gehouden in Oekraïne. Dankzij ons werd in 2015 een nieuwe wet voor dierenwelzijn aangenomen in Oekraïne, waardoor het verboden werd om beren en wolven te laten vechten tegen opgehitste jachthonden. Maar helaas worden 'vechtberen' nog steeds illegaal vastgehouden op jachtterreinen. Door deze beren een thuis te bieden in onze opvang voor beren willen we samen met de Oekraïense autoriteiten voorgoed een einde maken aan deze wrede praktijken.

Lees meer op de officiële website: www.bearsanctuary-domazhyr.org

steun de beren in berenwoud domazhyr

Geef ze de rust en zorg die ze verdienen

DONEER

Indrukken uit Oekraïne:

We hebben eindelijk Kvitka uit haar kooi kunnen bevrijden op een jachtstation in Oekraïne.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek