Beer Riku in DANSBERENPARK Belitsa

BERENWOUD BELITSA

Een veilig thuis voor voormalige dansberen

In 2000 openden VIER VOETERS en de FONDATION BRIGITTE BARDOT gezamenlijk het BERENWOUD Belitsa, met als doel om voormalige Bulgaarse dansberen een veilig thuis te geven. 

Het berenreservaat bevindt zich in het Rilagebergte, ongeveer 180 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Sofia en 12 kilometer van de stad Belitsa, waarnaar het reservaat is vernoemd. BERENWOUD Belitsa heeft een oppervlakte van 120.000 m², verdeeld in zeven grote buitenverblijven waarin de meeste beren in paren of groepen leven. 

Bezoek BERENWOUD belitsa 

April - juni: 12:00 - 18:00
Juli - augustus: 10:00 - 12:00, 13:00 - 18:00

September - november: 12:00 - 18:00
December - maart: gesloten

Dansberen in Bulgarije

Het houden van dansende beren heeft een lange geschiedenis in Bulgarije. De wrede trainingen van 'dansberen' werd in 1998 al verboden in Bulgarije, maar tien jaar later leefden veel beren nog steeds aan de ketting en werden zij nog steeds gedwongen om te 'dansen'. Dankzij VIER VOETERS en de FONDATION BRIGITTE BARDOT werd een permanente en geschikte locatie aangeboden voor deze beren. VIER VOETERS kon in 2007 de laatste drie dansberen van Bulgarije redden en daarmee deze traditie voor eens en voor altijd kunnen beëindigen. 

Beerwaardig leven

Inmiddels leven in BERENWOUD Belitsa niet alleen voormalige dansberen uit Bulgarije, maar hebben ook mishandelde beren uit onder meer Servië en Albanië. Het reservaat biedt de beren bossen, heuvels, uitgestrekte grasvlaktes, zwemvijvers en kunstmatige holen; alles om een beerwaardig leven te leiden!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

steun de beren in 
BERENWOUD belitsa

En geef de beren het leven dat zij zo verdienen!

DONEER

Zoek