Beer Amelia in BERENWOUD Arosa

Arosa Berenwoud

Het eerste berenreservaat in Zwitserland

22.6.2020

Het eerste berenreservaat in Zwitserland, Arosa Berenwoud, is gebouwd op een bergachtigterrein van drie hectare in de gemeente Arosa. Het reservaat is geopend sinds de zomer van 2018 en werd gerealiseerd in samenwerking met het 'Arosa Tourism' en wordt gerund in samenwerking met 'Foundation Arosa Bears'. In totaal kunnen we hier vijf beren huisvesten. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

steun de beren in Arosa Berenwoud

En geef hen een prachtig leven in de Zwitserse Alpen

DONEER

Duurzaam dierenwelzijn vloeit samen met toerisme

De beren, die voorheen gehouden werden in slechte omstandigheden, maken kennis met een diervriendelijk verblijf van drie hectare in de bergen van Zwitserland. Het reservaat is gebouwd op berg Weisshorn op 1.500 meter boven de zeespiegel en ligt vlakbij een skigebied. Arosa Berenwoud verbindt dierenwelzijn en toeristische ontwikkeling, waardoor een win-winsituatie wordt gecreëerd: het stelt VIER VOETERS in staat om meer beren een soortgeschikt onderkomen te geven en het geeft de gemeenschap van Arosa de gelegenheid om een duurzame vorm van toerisme te ontwikkeling. De bescherming van dier en natuur wordt op een natuurlijke en leuke manier toegankelijk gemaakt voor het publiek en de reputatie van de beer wordt onder de lokale bevolking verbeterd.

Natuurlijke instincten voor de beer

In de omvangrijke, verrijkte verblijven kunnen de geredde beren zich eindelijk weer beer voelen. Naast dat er voldoende ruimte is om te rennen, zwemmen, spelen en bewegen, kunnen de dieren zich ook veilig terugtrekken. Om de beren te motiveren hun natuurlijke instincten te (her)ontdekken, wordt hun voedsel dagelijks verstopt. Want beren zijn in het wild het grootste gedeelte van hun dag op zoek naar voedsel!

Zoek