Blije beren in BERENWOUD Arbesbach

BERENWOUD Arbesbach

Een toevluchtsoord voor mishandelde beren sinds 1998

BERENWOUD Arbesbach is het eerste reservaat dat in 1998 door VIER VOETERS werd gebouwd in het gelijknamige Oostenrijkse dorp. Het is opgericht om mishandelde bruine beren uit onder andere privébezit en circussen een levenslang en liefdevol thuis te geven. 

Een berenleven met specialistische zorg 

Beren die in gevangenschap opgroeien, kunnen helaas nooit meer in het wild worden uitgezet. De dieren zijn te veel aan mensen gewend en daardoor niet in staat om in het wild te overleven, of zorgen voor gevaarlijke situaties. Door hun verschrikkelijke verleden hebben ze verschillende gezondheids- en gedragsproblemen. Onze ervaren dierverzorgers helpen ze onder andere hun trauma’s te verwerken en geven ze de ruimte om hun natuurlijk gedrag te uiten, zoals badderen, holen graven en in bomen klimmen.  

Uitbreiding

Vandaag de dag beslaat onze berenopvang 16.000 vierkante meter aan geschikte leefomgeving voor de drie geredde bruine beren Brumca, Erich en Mark. Naar schatting leven er in Centraal- en Oost-Europa nog zo’n driehonderd bruine beren in gevangenschap. Om deze beren uit hun slechte leefomgevingen te halen, hebben we meer ruimte nodig. Daarom willen we onze huidige dierenopvang vergroten naar 28.000 vierkante meter, de huidige verblijven verbeteren en nieuwe bouwen. 

Folder verbouwing BERENWOUD Arbesbach

Folder verbouwing BERENWOUD Arbesbach

Lees hier alles over onze plannen

Wil je echt alle ins en outs over onze opvang in Oostenrijk weten? Kijk dan op: www.baerenwald.at  

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

bezoek berenwoud arbesbach

Dagelijks geopend van Pasen tot 1 november van 10:00 - 18:00

Steun de beren in BERENWOUD Arbesbach

En geef ze de rest van hun leven de zorg die ze nodig hebben

doneer

Deel hier!

Zoek