Beer Michal in BERENWOUD Müritz

berenWOUD Müritz

Het grootste berenreservaat van West-Europa

25.6.2021

Sinds 2006 beheert VIER VOETERS het BERENWOUD Müritz, in het hart van het Mecklenburgse merengebied in Duitsland. In het bosrijke gebied van 16 hectare hebben meerdere geredde bruine beren een soortgeschikte leefomgeving gevonden. Hier kunnen zij hun natuurlijke instincten (her)ontdekken nadat zij jarenlang waren opgesloten in kleine kooien. Of ze nu zwerven door het bos, plonzen in één van de zwemvijvers, holen graven of een dutje doen - er zijn voor alle beren voldoende activiteiten te vinden in dit berenparadijs. 

BEZOEK BERENWOUD Müritz 

Openingstijden:
15 maart tot 31 Oktober:
Elke dag van 9:00 tot 18:00 uur

01 november tot 14 maart:
Elke dag van 10:00 tot 16:00 uur

Op zoek naar voedsel

Net zoals in het wild, besteden onze beren het grootste deel van hun dag aan het zoeken naar voedsel. Onze dierverzorgers verstoppen dagelijks eten zoals appels, noten en groenten in de verblijven of in verrijkingsobjecten. Zo zorgen we ervoor dat de beren hun natuurlijke zintuigen stimuleren, dat verveling wordt voorkomen en dat ze actief in beweging blijven. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zelf kiezen

VIER VOETERS hanteert een belangrijk uitgangspunt in alle opvangcentra: zo min mogelijk contact tussen mens en dier. Anders dan in dierentuinen zijn onze dieren niet bedoeld voor bezichtiging. Bezoekers zijn welkom om de dieren te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving en om meer over de dieren te leren, maar de beren kunnen vrijelijk bewegen door hun riante verblijven en er zelf voor kiezen of ze gezien willen worden of niet. Het is daarbij ook erg belangrijk dat de dagelijkse routine van de beren niet verstoord wordt door bezoekers.

Lees meer op de officiële website: www.baerenwald-mueritz.de

steun de beren in Berenwoud müritz

Geef de geredde beren een tweede kans in het leven

Doneer

Deel hier!

Zoek