Doneren

Leeuwin Nala naar LIONSROCK

10.10.2018

LEEUWIN NALA NAAR LIONSROCK
Voor leeuw Saeed, gered uit een Syrische dierentuin door de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS, zijn de eenzame dagen binnenkort voorbij. Op 11 oktober is leeuwin Nala vanuit Stichting AAP aangekomen in LIONSROCK en leeft nu in het verblijf naast Saeed, zodat ze alvast aan elkaar kunnen wennen. Nala is afkomstig van een illegale fokker in Frankrijk en werd gered door AAP (Animal Advocacy and Protection). Na een lang revalidatieproces in Spanje is de leeuwin eindelijk aangekomen bij LIONSROCK in Zuid-Afrika. Daar zal ze worden gekoppeld aan haar buurman Saeed.
Jonge leeuwen zoals Saeed en Nala zijn zeer sociale dieren die zich het meest comfortabel voelen in het gezelschap van soortgenoten. Vanwege hun vergelijkbare leeftijd is de kans groot dat het socialisatieproces van de twee dieren soepel verloopt.

"We nemen aan dat Saeed, die tijdens de oorlog in gevangenschap was geboren, samenwoonde met andere grote katten in Syrië, hij laat duidelijk tekenen zien dat hij gezelschap nodig heeft. Met zijn nieuwe buurman Nala geloven we dat we de perfecte metgezel hebben gevonden. Ze kunnen nu elkaar door het hek alvast leren kennen.Als er aan beide kanten belangstelling is, zullen Saeed en Nala naar een gemeenschappelijk verblijf verhuizen."

Ioana Dungler, directeur van het Wild Aninmals Department bij VIER VOETERS

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek