Redding Berenwelpen Bé en Em

mei 2022

Ninh Binh

redding berenwelpen Bé en EM

Twee berenwelpjes gered van de illegale handel in wilde dieren

25.5.2022

Berenwelpjes Bé en Em werden bij hun moeder weggehaald en vastgebonden in een zak. Bijna waren ze verkocht aan een handelaar, maar gelukkig werden ze op het allerlaatste moment gered.  

Op 13 mei 2022 arresteerde de politie van Lai Chau een man die twee kleine berenwelpjes in een zak bij zich had. De man had de babyberen gevangen in het bos en was op weg om ze te verkopen. Nadat de autoriteiten de beren in beslag hadden genomen, vroegen ze VIER VOETERS om hulp.   

Een team van BERENWOUD Ninh Binh kwam gelijk in actie en vertok naar de Vietnamese provincie Lai Chau. Daar kregen de beren een eerste gezondheidscontrole. Na een lange reis van elf uur zijn de twee jonge Aziatische zwarte beren veilig aangekomen bij hun nieuwe thuis. 

Klein maar sterk

Ondanks de zware start en hun jonge leeftijd, zijn de berenwelpjes gezond. Bé weegt 3,3 kilo en is erg energiek en speels. Haar zusje Em weegt 2,4 kilo en is wat kleiner en terughoudender, maar ook zij begint zich al thuis te voelen. 

Omdat ze nog erg jong zijn en een moeder moeten missen, hebben de berenwelpjes intensieve zorg nodig. Ons ervaren, toegewijde team houdt ze goed in de gaten en geeft ze alles wat ze nodig hebben om op te groeien tot gezonde beren.  

Helaas is het niet mogelijk om de Bé en Em weer in het wild uit te zetten omdat hiervoor geen veilige plekken in Vietnam zijn. Maar wij zullen er alles aan doen om ze het leven te geven dat ze verdienen in ons BERENWOUD Ninh Binh.

#SaddestBears in Vietnam

Steun het nieuwe leven van Bé en Em 

Doneer vandaag

Zoek