Redding Berenwelpen Bé en Em

mei 2022

Ninh Binh

Redding Berenwelpen Bé en Em

Berenwelpjes gered van illegale handel in wilde dieren

25.5.2022

Berenwelpjes Bé en Em werden bij hun moeder weggehaald en vastgebonden in een zak. Bijna waren ze verkocht aan een handelaar, maar gelukkig werden ze op het allerlaatste moment gered.  

Op 13 mei 2022 werd een man door de politie in Lai Chau opgepakt. Hij had twee kleine berenwelpjes bij zich in een zak. Die had hij gevangen in het bos en wilde ze verkopen. Toen de autoriteiten de beren in beslag namen, vroegen ze ons om hulp. 

Ons team van BERENWOUD Ninh Binh kwam direct in actie en reisde naar de Vietnamese provincie Lai Chau. Daar kregen de beren een eerste gezondheidscheck. Na een lange reis van elf uur zijn de twee jonge Aziatische zwarte beren veilig aangekomen in hun nieuwe thuis. 

Klein maar sterk

Ondanks een moeilijke start en hun jonge leeftijd, zijn de berenwelpjes gezond. Bé weegt 3,3 kilo en is erg levendig en speels. Haar zusje Em weegt 2,4 kilo, is iets kleiner en voorzichtiger, maar begint zich ook al op haar gemak te voelen.

Vanwege hun jeugdige leeftijd en het ontbreken van hun moeder, hebben de berenwelpjes intensieve zorg nodig. Ons ervaren en toegewijde team houdt ze nauwlettend in de gaten en voorziet ze van alles wat ze nodig hebben om gezond op te groeien.

Helaas is het niet mogelijk om Bé en Em weer in het wild uit te zetten, omdat er in Vietnam geen veilige plekken zijn voor hen. Maar we zetten ons volledig in om ze een leven te bieden dat ze verdienen in ons BERENWOUD Ninh Binh, waar ze goed verzorgd zullen worden.

#SaddestBears in Vietnam

Steun het nieuwe leven van Bé en Em 


Doneer vandaag

Deel hier!

Zoek