Schapen in transportwagen

Kies jij diervriendelijk op 6 juni? Bekijk de Dierenkieswijzer 2024 

Laat jouw stem tellen voor dieren bij de Europese Parlementsverkiezingen

30.5.2024

Weet jij nog niet op wie je donderdag moet stemmen? En wil je dierenwelzijn op 1 zetten? Dat komt goed uit! De Dierenkieswijzer 2024 vergelijkt namelijk de Europese verkiezingsprogramma's van 10 politieke partijen op hun plannen met dieren. 

VIER VOETERS maakt onderdeel uit van de Dierencoalitie. Dit is een samenwerking van 16 Nederlandse dierbeschermingsorganisaties. We slaan de handen ineen op het gebied van politieke belangenbehartiging.

Voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 6 juni vergeleek de Dierencoalitie 10 verkiezingsprogramma’s. Die van de CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks-PvdA, NSC, Partij voor de Dieren, PVV, SP, Volt en VVD. Wat willen zij doen voor dierenwelzijn in Europa? 

Grenzeloos dierenwelzijn

Europa speelt een belangrijke rol in het leven van dieren. Dierenwelzijn stopt niet bij de grens. Zowel letterlijk, denk aan het transport van levende dieren naar het buitenland, als figuurlijk. Zo kan de Europese Unie het houden van landbouwdieren in kooien voor alle lidstaten verbieden.  

Ben je benieuwd naar wat de eerdergenoemde 10 partijen willen op het gebied van veetransport, kooien in de landbouw, maar bijvoorbeeld ook het beschermen van de wolf en dierproeven? Bekijk dan snel de Dierenkieswijzer 2024!

Deel hier!

Zoek