Orangutan GERHANA

Baby orang-oetan Gerhana houdt van eten! Binnen een paar maanden is hij getransformeerd van een ondervoede baby tot een orang-oetan met een grote vechtdrang. Dit is goed te zien aan zijn lieve buikje en eigenwijze glimlach.

Betekenis naam: 'Eclipse'. Het zijn Indonesische tradities om mannelijke baby's ‘Gerhana’ te noemen die geboren zijn op een eclips. Op 31 januari 2018, toen dit dunne en vrijwel haarloze wezentje arriveerde in de Forest School, vond een eclips plaats. Toen de zon weer achter de schaduw tevoorschijn kwam, voelden we dat dit een wedergeboorte en een nieuwe start symboliseerde voor Gerhana. 

Geboortejaar: 2017

Bio: Toen Gerhana bij de BOSSCHOOL aankwam, was hij hevig ondervoed en uitgedroogd. Hij werd in een lege ruimte in een kleine kattenkooi gehouden. Hij had hoge koorts en vertoonde griepsymptomen; zijn leven hing aan een zijden draadje. Het vergde intensieve medische zorg om hem weer gezond te maken.

Nu is hij een actieve kleine jongen die graag van tak naar tak en van boom naar boom slingert - iets wat hij met gemak doet. Wanneer hij een boom met voedsel vindt, beweegt hij zich als een bliksem om de vruchten te plukken. Hij is dol op eten! Omdat hij zo ondervoed was toen hij aankwam, is dit een zegen en we houden ervan zijn buikje te zien groeien.

Gerhana heeft nog steeds een kogel van een luchtgeweer in zijn linkerschouder – dit zijn mogelijk de overblijfselen van het conflict dat zijn moeder heeft gedood. Gelukkig verstoort dit zijn gezondheid niet, maar we moeten de kogel misschien verwijderen als hij ouder wordt.

Favoriete tijdsverdrijf: naast eten, waar hij van houdt, speelt Gerhana graag in de jungle - hij wordt vaak gezien met een groot blad over zijn hoofd gedrapeerd als een slappe hoed!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zoek