Koeien in stal

Bekende Nederlanders in actie voor dieren in veehouderij

Bijna honderd bekende Nederlanders doen een dringende oproep aan de politiek: geef dieren in de veehouderij de bescherming die ze verdienen.  

15.3.2024

In de Tweede Kamer wordt op 19 maart gestemd over een voorstel van de Partij voor de Dieren waarmee praktijken als het afknippen van varkensstaartjes, het wegbranden van koeienhoorns en het klemzetten van moedervarkens tussen stangen eindelijk verboden kan worden. Toch is het nog niet zeker dat dit voorstel zal worden aangenomen: Minister Adema (ChristenUnie) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt namelijk voor om de voorgestelde bescherming alsnog uit de wet te halen. 

Het draagvlak is groot 

Recent onderzoek door het Kieskompas, in opdracht van onder andere VIER VOETERS, laat zien dat maar liefst 8 op de 10 Nederlanders voorstander is van betere omstandigheden voor dieren in de veehouderij. En het is hoog tijd: de politiek doet al meer dan twintig jaar beloftes over beleid waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en het welzijn van dieren. Met dit wetsvoorstel kunnen we een grote stap zetten, maar dit dreigt dus weer niet te gebeuren.  

De bepalende stem 

Een aantal partijen in de Tweede Kamer twijfelt namelijk nog of ze het voorstel wel moeten steunen. Onze coalitie met bijna honderd bekende Nederlanders, waaronder Henny Huisman, Leon Verdonschot, Georgina Verbaan, Floortje Dessing, Nicolette Kluijver en Raven van Dorst, roept hen daarom op om te stemmen met hun hart en te zorgen dat deze belangrijke doorbraak voor het welzijn van dieren in de veehouderij er eindelijk gaat komen. Zij hebben de afgelopen dagen op sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram en X hun stem veelvuldig laten horen.

Deel hier!

Zoek