Hond in kooi

Dieren helpen in OekraÏne na overstromingen

Dierenvoeding, kooien en boten

12.6.2023

Na de verwoestende overstroming begin juni bevinden de dieren zich in een kritieke situatie. We hebben snel gereageerd om dringende hulp te bieden aan de dieren die het hardst getroffen zijn. Momenteel wordt er vijf ton dierenvoer verzonden naar de regio Cherson om honden en katten te ondersteunen. Ook worden er 30 kooien geleverd om de dieren in de regio Mykolaiv te redden en te evacueren. Om dieren uit het water te halen, worden er ook twee boten ingezet.

Het doorbreken van de Kakhovka-dam in de regio Cherson is een grote ramp waarbij veel levens in gevaar zijn, zowel van mensen als dieren. We zijn ter plaatse om noodhulp te bieden en om bestaande dierenhulpprogramma's te ondersteunen, zoals een kliniek in Mykolaiv waar gewonde dieren gratis worden behandeld. Er is ook een speciaal team van dierenartsen beschikbaar om geëvacueerde dieren te verzorgen.

Petra Sleven directeur VIER VOETERS: "De voortdurende oorlog heeft Oekraïne al zwaar getroffen, en nu worden ze geconfronteerd met een grote ramp. Duizenden onschuldige levens, zowel van mensen als dieren, zijn in gevaar. Sinds het begin van de oorlog hebben we ons ingezet om duizenden dieren in Oekraïne te helpen. En dat blijven we doen zolang het nodig is. Samen met USAVA werken we hard om zoveel mogelijk dieren te redden. Onze gedachten zijn bij iedereen in Oekraïne die opnieuw geconfronteerd wordt met een tragische gebeurtenis."  

We werken al sinds 2012 aan verschillende projecten in verschillende steden en dorpen in Oekraïne om het welzijn van dieren te verbeteren.

Deel hier!

Zoek