Dierenopvang FELIDA krijgt upgrade

Dierenopvang FELIDA krijgt upgrade

Onze opvang voor grote katachtigen, wordt klaargemaakt voor de toekomst 

28.4.2023

FELIDA, onze opvang voor grote katachtigen, krijgt een upgrade! Na jaren van voorbereiding gaan we de dierenverblijven en andere faciliteiten vernieuwen om de beste zorg aan de dieren te kunnen bieden. De verbouwing wordt naar verwachting in de zomer van 2024 worden afgerond en is dan helemaal klaar voor de toekomst. 

Verbeterde dierverblijven voor intensieve zorg 
De eerste fase van de verbouwing richt zich op de bouw van nieuwe dierverblijven, speciaal ontworpen voor dieren die intensieve zorg nodig hebben. Het centrale gebouw krijgt twaalf binnen- en zes buitenverblijven en is ontworpen om de levenskwaliteit van de getraumatiseerde en gewonde leeuwen en tijgers te verbeteren. Deze specialistische en intensieve zorg is uniek in zijn soort en maakt FELIDA een belangrijke speler in de opvang van wilde dieren. 

Dieren op de eerste plaats 
Naast de nieuwe leefruimtes voor de dieren, levert de verbouwing in fase twee, ook verbeterde faciliteiten voor de verzorgers en bezoekers op. Hierdoor wordt onze dierenopvang voor tijgers en leeuwen toegankelijker voor publiek en kunnen de dierenverzorgers nog beter hun werk doen. Om de rust voor de katachtigen te garanderen kan er alleen op afspraak een bezoek gebracht worden aan FELIDA. “De gezondheid en het welzijn van de leeuwen en tijgers in onze opvang staat op één. Bezoek van grote groepen op ieder moment van de dag is niet mogelijk, maar in overleg is er natuurlijk altijd iets mogelijk.” vertelt Simone Schuls, manager bij FELIDA.  

Belangrijke mijlpaal voor VIER VOETERS 
Al meer dan dertig jaar redden en beschermen we dieren over de hele wereld. Met de verbouwing van FELIDA zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van de levenskwaliteit van wilde dieren. Petra Sleven, directeur VIER VOETERS: "Deze verbouwing is een mijlpaal voor ons om de wilde dieren die intensieve zorg nodig hebben te helpen. We zijn ons bewust van het belang van een goede en veilige opvang voor deze dieren en zijn trots dat we die kunnen bieden." 

De opvang voor grote katachtigen blijft tijdens de verbouwing zorg bieden aan de leeuwen en tijger die we nu al onderdak bieden.  De nieuwe dierverblijven worden naar verwachting in de zomer van 2024 opgeleverd en daarmee is er straks plaats voor nog meer dieren onze hulp nodig hebben. 

Zoek