Twee vossen op een bontfokkerij

Ook grote modemerken willen verbod op bont in Europa

Verschillende modemerken steunen de strijd tegen bont in Europa

30.3.2023

Ruim 38 wereldberoemde modebedrijven, waaronder Hugo Boss, Marc O’Polo en Marc Cain, hebben een gezamenlijke brief gestuurd naar de Europese Commissie waarin ze pleiten voor een Europees verbod op bontfokkerijen en de invoer van bontproducten op de Europese markt. Ze benadrukken de noodzaak om wetgevende maatregelen te nemen om de handel in bont te verbieden en over te stappen op alternatieve materialen voor dierlijk bont met behulp van technologische innovaties in textielmaterialen.

De brief sluit naadloos aan bij het Europese Burgerinitiatief (ECI) “Fur Free Europe”. Deze bontpetitie leverde afgelopen maand meer dan 1,7 miljoen handtekeningen van EU-burgers op. Na goedkeuring van deze handtekeningen moet de Europese Commissie reageren op de eisen van de burgers voor een Europa zonder bont.

Petra Sleven, directeur VIER VOETERS: "De afgelopen jaren is er steun geweest van modemerken over hele wereld. Ze beëindigden hun verkoop van bont en riepen op tot een verbod bont. Het is goed nieuws dat zij nu ook een brief aan de Europese Commissie hebben gestuurd. Dat bedrijven en meer dan 1,7 miljoen mensen in Europa zo'n verbod willen is het bewijs dat de Europese Commissie echt iets moet doen."

Deel hier!

Zoek