Tijger achter tralies

Tijgers gered van illegale fokkerij in Argentinië

Symbool voor een veel groter probleem 

26.5.2023

Op 18 mei hebben we samen met het Argentijnse Ministerie van Milieu en Duurzame Ontwikkeling twee tijgers gered van een illegale privé-fokkerij in Argentinië. Deze grote katachtigen leefden onder slechte omstandigheden, met modder en uitwerpselen als bodembedekking en rottend vlees als voedsel. Gelukkig zijn de tijgers nu veilig aangekomen en vrijgelaten in ons reservaat in Jordanië, waar ze de zorg ontvangen die ze verdienen.


Ondanks alles gaat het redelijk goed met de dieren. De 18-jarige tijger is al rustig en verkent zijn nieuwe verblijf op zijn gemak. De vijfjarige tijger heeft meer tijd nodig om te wennen. Hij is nog onrustig en gestrest en durft zijn nachtverblijf nog niet te verlaten. Dit is begrijpelijk gezien de omstandigheden en de vermoeidheid van de lange reis. We maken ons geen zorgen, want het is normaal dat hij eerst de kat uit de boom kijkt.
Beide tijgers krijgen nu de gelegenheid om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Binnenkort worden ze grondig onderzocht tijdens een dierenartscontrole, zodat we een beter beeld krijgen van hun gezondheidstoestand.


Petra Sleven, directeur van VIER VOETERS, benadrukt: "De tijgers leefden in vreselijke omstandigheden, gevangen in een te klein verblijf vol vuil, zonder beschutting tegen de zon en omringd door hun eigen uitwerpselen. Het is schokkend wat deze dieren hebben doorstaan, en helaas is dit probleem niet zeldzaam. Ze zijn een symbool voor een groter probleem. Alleen al in Argentinië schatten we dat er zo'n 200 grote katachtigen onder slechte omstandigheden worden gehouden."

 

Een beter leven in ons reservaat
De geredde tijgers kunnen nu genieten van een beter leven in ons opvangcentrum, Al Ma'wa for Nature and Wildlife, in Jordanië. Samen met de Princess Alia Foundation hebben we dit reservaat opgericht in 2011. Het biedt een oplossing voor geredde wilde dieren en verleent noodhulp aan dieren uit crisisgebieden in het Midden-Oosten. In ons reservaat vinden grote katten, beren, wolven, hyena's en zelfs enkele apen, vogels en reptielen een veilig thuis, nadat ze onder ongeschikte omstandigheden werden gehouden in dierentuinen, circussen of privégevangenschap. Bij ons reservaat staat het welzijn van de dieren centraal, met ruime en passende leefomstandigheden en hoogwaardige diergeneeskundige zorg.

Zoek