VIER VOETERS levert bijna 20 ton voedsel voor dieren in Oekraïne

VIER VOETERS levert bijna 20 ton voedsel voor dieren in Oekraïne

Oekraïense dierentuinen dreigen zonder voedselvoorraden te komen – VIER VOETERS in actie op officieel verzoek van Oekraïense autoriteiten.

6.4.2022

Nu grote delen van het land zwaar getroffen zijn door de aanslagen, komen ook veel dierentuinen in de problemen: de voedselvoorraden dreigen op te raken. Het Oekraïense Ministerie van Natuur en Milieu heeft VIER VOETERS om hulp gevraagd.  

De wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS levert nu bijna 20 ton voedsel aan KIEV ZOO. De dierentuin zal verder zelf de distributie naar andere dierentuinen in de regio overnemen. 

Dr. Amir Khalil, dierenarts bij VIER VOETERS, coördineerde het voedseltransport in korte tijd met zijn team. Ze bestelden speciaal voedsel uit Nederland en Hongarije en stuurden op 6 april een vrachtwagen naar Kiev om het dringend benodigde voedsel af ​​te leveren. De levering ter waarde van ongeveer 11.000 euro bestaat voornamelijk uit speciaal korrelvoer voor wilde dieren zoals giraffen, olifanten, apen en neushoorns, maar bevat ook vogelvoer, hooi en honden- en kattenvoer om onder asiels te verspreiden. 

“Door de aanhoudende oorlogssituatie zijn de reguliere voedsel- en vleesleveringen niet meer mogelijk. Het is te gevaarlijk om nu wilde dieren te evacueren terwijl veel delen van het land worden aangevallen. Daarom doen we er voorlopig alles aan om de dierentuinen te ondersteunen met wat ze nodig hebben om voor de dieren te kunnen blijven zorgen.”

Petra Sleven, directeur VIER VOETERS

Solidariteit met dieren en personeel, ook in noodlijdende dierentuinen 

“Geluiden van explosies en gevechten veroorzaken stress bij de dieren, maar ze lopen ook het risico om te verhongeren als het voedsel opraakt. Het dierentuinpersoneel, dat ondanks het gevaar voor de dieren blijft zorgen, vreest elke dag voor hun veiligheid. Met onze voedsellevering hoeven ze zich in elk geval geen zorgen te maken over het voedsel voor de dieren. Deze missie toont solidariteit met onze collega's in de dierentuinen en met de dieren. Het verzoek van het Oekraïense ministerie  onderstreept onze reputatie als betrouwbare en competente partner voor dierenwelzijn - ook in conflictgebieden, zegt Petra Sleven.

Beer Potap

Steun ons werk voor Oekraïne

Doneer vandaag

VIER VOETERS op Social Media

Blijf op de hoogte via:

Zoek