Beer Dushi

okt. 2018

Müritz

Redding Beer Dushi

Een nieuw begin voor beer Dushi in BERENWOUD Müritz

28.10.2018

Dushi werd geboren in 2009 en heeft jarenlang samen met andere wilde dieren onder erbarmelijke omstandigheden in Safari Park Zoo in Fier (Albanië) moeten wonen. De beer leefde in een kleine, vuile kooi zonder toegang tot drinkwater of geschikt voedsel. Omdat ze altijd opgesloten heeft gezeten en ze nooit enige vorm van stimulatie heeft gekregen was Dushi’s lichamelijke conditie slecht en vertoonde ze duidelijke gedragsstoornissen.

In oktober 2018 heeft VIER VOETERS Dushi, samen met tien andere verwaarloosde wilde dieren, uit de dierentuin gered en werd ze overgebracht naar een tijdelijk verblijf in Tirana.

Nadat VIER VOETERS groen licht kreeg van de Albanese autoriteiten begon op 3 april 2019 Dushi’s reis naar haar nieuwe thuis in Duitsland. Dierenarts Marc Gölkel van het Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (IZW) was al betrokken bij Dushi’s redding en zorgde voor haar tijdens de overplaatsing. Na een rit van 40 uur door negen landen arriveerde de VIER VOETERS-berenambulance met Dushi op 5 april in BERENWOUD Müritz.

We zijn blij dat we Dushi eindelijk naar haar nieuwe thuis hebben kunnen brengen. Ons team in het berenreservaat is gespecialiseerd in de zorg die ze nu nodig heeft. Na jarenlang te hebben geleden in afschuwelijke leefomstandigheden kan Dushi nu ontspannen genieten van voldoende bewegingsruimte en een beervriendelijk leven. Ze is goed hersteld in de dierentuin in Tirana, maar in ons reservaat kan ze eindelijk haar natuurlijke instincten ontdekken en de ruimte geven.”

Carsten Hertwig, berendeskundige bij VIER VOETERS

Met Dushi erbij leven er momenteel in totaal 100 beren in de VIER VOETERS berenreservaten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Bulgarije, Oekräine, Kosovo en Vietnam.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Een nieuw hoofdstuk voor Dushi

Al op de dag na aankomst in BERENWOUD Müritz kon Dushi voor de eerste keer haar buitenverblijf verkennen. Toen ze haar kist had verlaten en ze het gras en de frisse lucht rook, werd ze erg angstig. Omdat Dushi tot dan toe alleen beton en tralies had gekend, maakten al deze nieuwe indrukken haar nerveus en rende ze snel terug naar haar kist. De dierenverzorgers in BERENWOUD Müritz zijn desondanks erg tevreden over haar reactie en zullen haar verdere ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden.

Zoek