Therapiehond Busia

feb. 2019

Shelter / Private home

Redding Hond Busia

Hoe Busia van straathond in een geliefde therapiehond veranderde

6.3.2020

Na het succes van Lisa, de eerste hond van het Animal Assisted Intervention (AAI) van Oekraïne, voelde het team dat ze klaar waren om een tweede speciale 'redding voor therapiehondensucces' te creëren.

Dus - de zoektocht begon naar zowel een speciaal persoon om te worden opgeleid als hondengeleider, alsook naar een speciale hond voor AAI onder de zwerfhondenpopulatie in Oekraïne.

Veel van de zwerfhonden van Oekraïne zijn goed aangepast aan het straatleven, velen willen geen 'huisdieren' zijn en leven graag in hun meer verwilderde omgevingen. Daarom was de zoektocht naar het vinden van een zwerfhond, wiens persoonlijkheid naar mensen verlangde - en ook de zachtaardige aard die nodig was om erin te slagen een AAI-hond te worden, niet zo'n eenvoudige taak.

Tot op een dag, toen het team een telefoontje kreeg uit de andere kant van het land met de claim dat de perfecte hond op straat was gevonden. De vrijwilligers die de teef vonden, wisten dat het duidelijk was dat ze naar familie en liefde verlangde - en dit was de perfecte gelegenheid voor haar om een tweede kans te krijgen en elke dag gekoesterd te worden.

Om haar te vinden reisde het team door het land naar Lviv en voor voorlopige gedragstests door onze Oekraïense hondenfysioloog slaagde ze met vlag en wimpel - zij was het en ze heette Busia.

Busia werd de tweede therapiehond in Oekraïne

Het team heeft Busia geadopteerd en verwelkomt haar in de familie van VIER VOETERS Oekraïne.

Op dat moment had het team geen hondengeleider voor Busia, maar een vriendin van het team, Natalia, bood aan om Busia bij haar te laten wonen totdat er een geleider was gevonden. Hoewel het nooit de bedoeling was dat het permanent zou zijn, bouwden Natalia en Busia in de loop van de weken een sterke band op, die voor iedereen om hen heen zichtbaar was.

Naarmate de tijd verstreek, stopte Natalia met haar carrière als internationale scheidsrechter en coach om lid te worden van de VIER VOETERS AAI. Nu genieten Lisa en Busia van hun leven en werken ze samen.

Hulphond Busia aan het werk
Zwerfhonden in Oekraïne

Help zwerfhonden in Oost-Europa


Doneren

Deel hier!

Zoek