Hond Rashi in kooi

aug. 2020

Shelter / Private home

Redding Hond Rashi

Gered van een slachthuis op het platteland van Cambodja, vertegenwoordigt Rashi de vele honden die in Zuidoost-Azië voor vlees worden gedood

28.10.2020

Rashi's verhaal is buitengewoon triest. Het is niet precies bekend waar hij vandaan kwam, maar men denkt dat hij samen met een andere puppy, Daisy, in Siem Reap in Cambodja, uit zijn huis is gestolen. Maar wat we wel weten, is dat Rashi onderdeel werd van de brute handel in Zuidoost-Azië.

Hij werd tijdens een reddingsmissie van een hondenslachthuis in de provincie Kampong Thom ontdekt. Hij was na een lange en angstaanjagende reis op de achterkant van een motorfiets net bij het slachthuis aangekomen en toen we aankwamen, werd hij in de opslagkist van de faciliteit gedwongen. Hij beefde van angst achter de roestige tralies van een kooi, gevuld met vele andere arme zielepoten die hun lot afwachtten. Doodsbang voor wat hen te wachten stond, zouden ze binnenkort op een brutale, ondenkbare manier worden afgeslacht, net als de andere ongeveer 9 miljoen honden die elk jaar in Azië zouden worden opgegeten in de alom verspreide handel. Maar voor Rashi veranderde zijn leven op het nippertje.

In augustus 2020 sloot VIER VOETERS na maanden van planning een hondenslachthuis in de provincie Kampong Thom, Cambodja. Het team was in staat om 15 honden te redden en het slachthuis voorgoed te sluiten. Een belangrijke stap in onze onderneming om deze wrede handel voor altijd te beëindigen.

Rashi en de andere geredde honden hadden uitgebreide medische behandelingen nodig, evenals langdurige gedragszorg om hen te helpen herstellen van trauma's die ze hadden doorstaan, en om te leren hoe ze weer een gelukkige, liefhebbende hond konden worden. Onze partnerorganisatie Animal Rescue Cambodia gaf deze honden alles wat ze nodig hadden om ze voor te bereiden op hun nieuwe onderkomen. Rashi werd ingeënt, gesteriliseerd en weer gezond gemaakt.

Een nieuw leven voor Rashi

Het duurde niet lang voordat een vrijwilliger van Animal Rescue Cambodia Rashi ontmoette en hem niet kon laten gaan. Ze werd meteen verliefd op het lieve ventje, na alles wat hij had meegemaakt, werd hij diezelfde ochtend nog geadopteerd!

Nu zal Rashi met liefde en zorg zijn traumatische verleden achter zich kunnen laten. Hij zal nooit meer hoeven te lijden!

Dog Cat Meat Trade

Help mee om te de jacht op honden en katten te stoppen


voor de vreselijke vleeshandel

Teken nu

Deel hier!

Zoek