Therapiehond Shoko

mrt. 2017

Shelter / Private home

Redding Hond Shoko

Van waakhond tot therapiehond

6.3.2020

In 2017 ondertekende VIER VOETERS een overeenkomst met de gemeente Sofia en werd het de eerste organisatie die in Bulgarije een Animal Assisted Intervention (AAI) -programma lanceerde met voormalige zwerfhonden.

Voordat Shoko werd gered, zwierf hij als waakhond rond op een bouwterrein in Bulgarije. Helaas raakte hij op een dag vreselijk gewond toen een kettinggraafmachine twee van zijn benen verpletterde. Bij onderzoek in de kliniek had niemand hoop voor hem, dus zou hij worden geëuthanaseerd, totdat VIER VOETERS gelukkig tussenbeide kwam om hem te redden.

Met de juiste behandeling, zorg en toewijding herstelde Shoko van zijn verwondingen, vond hij een liefdevol pleeggezin en ontdekte het team zijn grote potentieel om te worden opgeleid tot therapiehond. Minder dan een jaar later werd Shoko onderdeel van ons Animal Assisted Intervention (AAI) -programma. En sinds eind 2017 werd Shoko wekelijks getraind om de tweede therapiehond van Bulgarije te worden.

Dog Shoko during a session in Bulgaria

George en Shoko: een buitengewone vriendschap tussen een autistisch kind en een hond

Het pleeggezin van Shoko ziet graag hoe levendig en gelukkig hij is na elke therapiesessie. Hij houdt van jonge kinderen - vooral één jongen in het bijzonder - de 5-jarige autistische George. Aanvankelijk besteedde George niet veel aandacht aan Shoko en gaf hij er de voorkeur aan om zijn therapie alleen af te maken. Maar na een tijdje begon hij Shoko te imiteren en hem te aaien. Binnen een paar maanden ontstond er een sterke band tussen de twee. Tegenwoordig hebben ze samen de grootste pret en spelen veel, terwijl George tijdens therapie-oefeningen nieuwe vaardigheden ontwikkelt. Aan het begin van elke sessie rennen ze altijd enthousiast naar elkaar toe. Dit verhaal laat zien hoe zowel mens als dier perfect van elkaar kunnen profiteren.

Zwerfhonden in Bulgarije

Help de zwerfdieren in bulgarije


Word donateur

Deel hier!

Zoek