Therapiehond Smiley

dec. 2016

Shelter / Private home

Redding Hond Smiley

Van straathond tot waardevol AAI-teamlid

6.3.2020

In 2017 ondertekende VIER VOETERS een overeenkomst met de gemeente Sofia en werd het de eerste organisatie die in Bulgarije een Animal Assisted Intervention (AAI)-programma lanceerde met voormalige zwerfhonden.

Smiley was de eerste zwerfhond die werd opgeleid tot therapiehond. Hij woont bij Ani, een gecertificeerde hondentrainer en heeft extra ervaring in het werken met blindengeleidehonden en hulphonden. Na een korte pilotfase hebben Smiley en ons team hun eerste door dieren ondersteunde interventies gegeven in het Lozenets ’Centrum voor kinderen en adolescenten in Sofia.

Sinds november 2017 is Shoko erbij gekomen.

Hoe Smiley werd gered

In 2016 vond een vrijwilliger Smiley ernstig gewond op straat en bracht hem naar de kliniek van VIER VOETERS in Bankya. Destijds was Smiley nog maar een puppy van 6 maanden oud - hij had open wonden, een van zijn poten was op drie plaatsen gebroken en hij moest twee operaties ondergaan in een van onze partnerklinieken. Een week later werd hij teruggebracht naar onze kliniek waar hij nog vier maanden in de revalidatie verbleef.

Later werd Smiley geadopteerd en getraind door Ani, onze hondengeleider, die onmiddellijk zijn potentieel opmerkte om een AAI-hond te worden.

Dog Smiley 2016
Zwerfhonden in Bulgarije

Help zwerfdieren in Oost-Europa


doneer

Deel hier!

Zoek