Hond Sunface

jun. 2015

Shelter / Private home

Redding Hond Sunface

Sunface zijn neus werd afgehakt door een slager omdat hij probeerde te overleven...

30.8.2019

Bij de slagerij om een stuk vlees bedelen – dit is de dagelijkse routine voor veel zwerfhonden in Chennai, India, om te overleven onder de zware omstandigheden op straat. Voor de hond Sunface kostte dit bedelen bijna zijn leven. Toen hij een groot stuk kip probeerde te pikken dat op de grond was gevallen, besloot de slager hem een lesje te leren en sneed met zijn slagersmes zijn neus er af. Iemand die getuige was van deze wrede gebeurtenis belde meteen onze lokale partner Blue Cross of India.

Hoewel de hond zwaargewond was, slaagde het team er in zijn leven te redden. Een wonder. Toen hij eenmaal geen angst en pijn meer had bleek de hond ongelooflijk lief en intelligent te zijn.

Een van de redders zei: ‘Wij besloten hem Sunface te noemen omdat we hem nog steeds erg mooi vinden, hij heeft een pienter koppie en zijn ogen zijn als de rijzende zon’. 

Vandaag de dag is Sunface de ‘office dog’ bij Blue Cross of India, waar hij zich als de grote baas gedraagt en hoewel ondeugend, bij iedereen zeer geliefd is.

Met onze partner Blue Cross of India redden wij dagelijks dieren zoals Sunface. Steun ons werk in India.

Enkele feiten over Sunface:

  • Hij is waarschijnlijk ongeveer 5 jaar oud.
  • Hij krijgt speciaal voedsel, maar is zeer capabel om te eten.
  • Hij is gelukkig, pijnvrij en geniet van het leven in ons centrum.

VIER VOETERS & Blue Cross of India

VIER VOETERS is al bijna 10 jaar een actieve samenwerkingspartner van het Blue Cross of India (BCI). Hoewel hun belangrijkste basis in India is, heeft onze samenwerking om dieren in nood te helpen ons over de hele wereld gevoerd.

Het BCI is de oudste en meest invloedrijke dierenwelzijnsorganisatie van India. Opgericht in 1959, heeft het duizenden dieren beschermd, verzorgd en gered.

Het BCI-team heeft zich gespecialiseerd in het redden van dieren in precaire situaties en redt meer dan 17000 dieren per jaar: dat is 46 per dag! Van koeien die vastzitten in putten tot kittens in afvoerbuizen, geen dier blijft achter.

Hond sunface

Help zwerfdieren zoals sunface


steun

Deel hier!

Zoek