Reddingsactie slachthuis Cambodja

het reddingsverhaal van de honden uit het slachthuis in cambodja

Zes van de geredde honden vliegen naar de VS om een liefdevol thuis te vinden

16.12.2019

Dit specifieke slachthuisin Cambodja  was de grootste leverancier van hondenvlees in de provincie en doodde meer dan 2.000 honden per jaar, wat bijdraagt ​​aan het geschatte totaal van 3 miljoen honden die elk jaar in Cambodja worden gedood voor hun vlees.

De handel in hondenvlees in Cambodja heeft de laatste jaren weinig aandacht gekregen in vergelijking met het Chinese Yulin-festival en de hondenvleesboerderijen in Korea. Slachtoffers van de handel zijn zwerfhonden en huisdieren die rechtstreeks uit achtertuinen en huizen zijn gestolen.

Onder de tien dieren die uit het slachthuis werden gered, bevonden zich twee honden die de eigenaar in een kooi bewaarde als geluksbrengers vanaf dat ze puppy's waren. Gedurende meer dan twee jaar zagen deze twee honden elke dag hun kennelmaatjes wreed vermoord worden. Het lot van deze dieren staat helaas niet op zichzelf.

Voor nu hebben Boomer, Maddie, Gabby, Hope, Archie en Widget nog een laatste deel van hun ongelooflijke reis voor de boeg. De reis wordt op sociale media #HomefortheHolidays genoemd. Eenmaal in Boston brengen medewerkers van Four Paws hen naar een opvangpartner in New Hampshire, Connect A Pet New England, waar ze kunnen rusten tijdens hun verplichte quarantaine voordat ze worden geplaatst in een pleeggezin.

Deze gelukkige 6 honden zijn niet de eerste en zullen niet de laatste zijn. In oktober verwelkomde het personeel 6 eerste honden die de afgelopen 6 maanden waren gered in Cambodja, de meeste bevrijd vlak voordat ze werden gedood. Momenteel genieten deze honden van hun eerste aanblik van sneeuw in hun pleeggezinnen in en rond New England. Deze reddingen en transporten zijn slechts één tactiek in de veelzijdige campagne van Four Paws om de honden- en kattenvleeshandel in Zuidoost-Azië te beëindigen. 

Reddingsactie slachthuis Cambodja

Boomer

Boomer werd samen met Andy ruim twee jaar in een kooi gehouden, om geluk te brengen. Elke dag zag hij tientallen honden afgeslacht worden voor zijn ogen. Binnen is Boomer al best dapper, maar de buitenwereld vindt hij intimiderend. Boomer is verhuisd naar de VS, waar hij de kans heeft om helemaal op te bloeien. Daarna volgt een gelukkige en vredige toekomst bij zijn nieuwe baasje.

Hond Boomer is gered

Gabby

Gabby is ernstig getraumatiseerd door haar ervaring in de hondenhandel. Toen we haar redden wilde zij het liefst verdwijnen, zodat niemand haar zou zien. We zijn zo trots op de voortgang die Gabby boekte met mensen! Ze is eindelijk relaxed en geniet zelfs van aandacht. Nieuwe mensen vindt Gabby nog wel spannend, maar dat is begrijpelijk. Haar nieuwe leven in de VS is begonnen en we weten zeker dat Gabby in een liefdevol thuis terechtkomt. 

Hond Gabby is gered

Hope

Hope is zo ernstig mishandeld in de hondenvleesindustrie, dat zij al haar vertrouwen in de wereld kwijtraakte. Zelfs voor ons kroop Hope angstig weg. Als ze dacht dat niemand keek speelde ze stiekem met haar kennelmaatjes en speelgoed. Hope is nog steeds verlegen, maar onze partner in de VS zal het perfecte baasje voor haar vinden! 

Hond Hope is gered

Widget

Widget wist het meteen na haar redding; nu ben ik veilig. Ze begroet iedereen huilend en piepend van opwinding. Niemand is veilig voor Widget, die bij iedereen in de armen probeert te springen. Het is onbegrijpelijk hoe vergevingsgezind honden zijn. Nu kan het avontuur beginnen, Widget is verhuisd naar de VS. Daar kan ze haar toekomstige baasje met liefde overspoelen. 

Hond Widget is gered

Archie

Archie zat met 9 andere honden in een kleine kooi, klaar om wreed geslacht te worden. Archie wist in het begin niet of hij blij of angstig moest zijn en wisselde het af. Voor een snoepje kwam hij stiekem best dichterbij en kennelmaatje Widget liet hem zien dat mensen lief zijn! Archie’s zelfvertrouwen groeit met de dag. Hij woont nu in de Verenigde Staten, waar hij iemand heel blij gaat maken! 

Hond Archie is gered

Maddie

Toen we Maddie redden van de slacht was zij ontzettend angstig en we vermoedden dat ze veel pijn had. Nadat Maddie gesteriliseerd was sloeg ze als een blad aan een boom om. In ons partnerasiel Animal Rescue Cambodia rende Maddie van vreugde rondjes wanneer er bezoek kwam. Maddie is nu dichtbij haar ‘happy end’. Connect A Pet New England zal het perfecte baasje voor haar vinden! 

Hond Maddie is gered

Deel hier!

Zoek