Poes Buttercup

aug. 2019

Shelter / Private home

Redding Kat Buttercup

Hoe een rolstoel het leven veranderde van dit 3 maanden oude donzige poesje.

5.8.2019

‘Buttercup’ werd in Vietnam langs de kant van de weg gevonden. Ons team trof haar verlamd in liggende positie aan, niet in staat om haar achterpoten te bewegen of zelfs maar op te staan. Zij was extreem zwak, uitgedroogd en over het algemeen in zeer slechte conditie. Wij kwamen er snel achter dat zij door een motor was aangereden en voor dood was achtergelaten. Ons team evalueerde snel haar toestand en zodra het mogelijk was werd zij voor verdere zorg naar de dierenarts gebracht.

In de kliniek vermoedde de dierenartsen dat Buttercup schade aan haar ruggengraat had opgelopen, waardoor haar achterpoten verlamd waren geraakt. Zij kreeg antibiotica toegediend en strikte rust in een kooi voorgeschreven. Na enkele dagen rust in de kooi kreeg lieve Buttercup voor het eerst lichte fysiotherapie en massages. Haar wonden werden dagelijks behandeld.

Vanwege de verwondingen die zij had opgelopen leek het onwaarschijnlijk dat Buttercup ooit weer zou kunnen lopen, maar dat weerhield haar niet om een gelukkig, speels kitten te zijn. Omdat zij een echte vechter was bouwde zij iedere dag meer kracht op en kon zij in een pleeggezin worden geplaatst waar ze de nodige zorg en liefde kreeg en met haar kittenvriendjes kon spelen.

Update 5 augustus 2019

Al meer dan twee maanden werken wij aan het herstel van Buttercup met massage, hydrotherapie en passieve bewegingsoefeningen. Zij heeft steeds meer motorische controle in haar achterpoten gekregen. Zoals je op de foto kunt zien hebben wij haar uitgerust met een speciale rolstoel waarmee zij razendsnel rondrijdt. Wij zijn nog steeds hoopvol dat ze op een dag misschien zelf weer kan lopen, maar voorlopig lijkt deze oplossing haar erg gelukkig te maken.

Wat wij doen?

Als onderdeel van het Southeast Asia Partnership-programma voert VIER VOETERS in Centraal Vietnam het ‘Cats Matter Too’-programma uit en met lokale liefdadigheidsinstellingen ‘PAWS for Compassion’ en ‘Vietnam Cat Welfare’, om het publiek bewust te maken over de handel in kattenvlees, om zieke en gewonde katten te redden en om de broodnodige voorlichting, vooral aan jongeren, te geven en castratie/sterilisatiediensten aan te bieden.

Steun ons werk voor zwerfdieren!

Doneer voor Buttercup haar herstel

geef nu!

Zoek