Orang-oetanweesje Damai

mei 2020

WOUDSCHOOL

Redding Orang-Oetan Damai

De hulp kwam net op tijd!

22.5.2020

Begin mei, toen de eigenaar van een tankstation in Bengalon op Borneo een bewegende zak zag die op de achterkant van een motorfiets van een klant was vastgebonden, wist hij dat er iets niet klopte. In de zak zat een kleine orang-oetanwees, bang en verward. De klant legde uit dat hij de kleine orang-oetan meenam om hem in het regenwoud achter te laten, wat de jonge aap zeker niet overleefd zou hebben. Met veel medeleven overtuigde de eigenaar van het tankstation de klant om het jong aan hem over te dragen, waar hij de beste oplossing zou proberen te bedenken voor het voortbestaan van de orang-oetan. De Indonesische natuurorganisatie BKSDA kon tussenbeide komen en nam contact op met VIER VOETERS voor hulp.


Hij werd precies 75 jaar na de geallieerde overwinning in de Tweede Wereldoorlog gered, en dus toen de kleine orang-oetan aankwam bij de Orang-oetan woudschool, noemde het team hem Damai, wat in het Indonesisch vrede betekent. De baby is dan slechts twee jaar oud en heeft tijdens zijn korte leven al een trauma opgelopen. Tijdens zijn eerste paar dagen in de Orang-oetan woudschool, gelegen in Samboja, Oost-Borneo, hechtte hij zich snel aan zijn draagmoeder en het team was erg blij om hem te zien ontspannen en zich snel te vestigen op de Forest School. De wees blijft de komende 60 dagen in de quarantaine van de Forest School en wordt nauwlettend gevolgd door het team en ondergaat een reeks gezondheidscontroles voordat hij interactie mag hebben met de andere 8 orang-oetanwezen van de school.

Gedurende de COVID-19 pandemie nemen de verzorgers op school extra voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de orang-oetans geen risico lopen het virus op te lopen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Damai went aan bosvoedsel maar lijkt nog niet van groenten te houden! De zorgverleners hebben al opgemerkt dat hij goede klimvaardigheden heeft en elke dag meer zelfvertrouwen krijgt. Binnen de veiligheid van het quarantainegebied rond de woudschool kan hij al behoorlijk hoog klimmen en veel plezier beleven aan deze natuurlijke aanleg. Hij komt terug naar zijn verzorger als hij honger of dorst heeft, wat een goede indicatie is dat hij het team al behoorlijk vertrouwt.

Blijf ons volgen om de vooruitgang van Damai te zien!

 
Support our orphans

Wist je dat je een orang-oetan kan adopteren?


VIER VOETERS runt een adoptieprogramma

lees meer

Deel hier!

Zoek