Ter nagedachtenis van Heli Dungler

VIER VOETERS familie rouwt om oprichter en voorzitter Heli Dungler

6.1.2020

We rouwen om het verlies van onze VIER VOETERS oprichter en voorzitter, Heli Dungler, die op zondag 5 januari plotseling en onverwacht stierf. Zijn dood is een zware klap voor ons en brengt ons veel verdriet. Onze gedachten en diepste medeleven gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke tijd.

Heli Dungler werd geboren in 1963 in Waidhofen an der Thaya in Neder-Oostenrijk. In 1984 begon hij zijn carrière bij Greenpeace in Oostenrijk. Gedurende deze tijd koesterde hij de wens om actief op te komen voor de bescherming van dieren. In 1988 richtte hij de dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS (internationaal bekend als VIER PFOTEN / FOUR PAWS) op in Wenen, en richtte hij zich aanvankelijk op dierenwelzijnskwesties met betrekking tot pelsdierfokkerijen, legbatterijen en circusdieren. In de decennia die daarop volgden voerde hij wereldwijd, middels onderhandelingen met beleidsmakers, campagnes voor hogere dierenwelzijnsstandaarden in de veehouderij en voor betere bescherming van beren, grote katachtigen en zwerfdieren.

Dankzij zijn tomeloze inzet is VIER VOETERS vandaag één van de grootste wereldwijde dierenwelzijnsorganisaties, vertegenwoordigd in vijftien landen, en zeer actief in het onthullen van dierenleed, het redden van dieren in nood en de bescherming van dieren wereldwijd. Door zijn passie en eindeloze inspanningen heeft VIER VOETERS het leven van vele duizenden dieren  kunnen redden. 

Met de dood van Heli Dungler heeft de wereld een heel bijzondere dierenliefhebber en visionair verloren. We zullen zijn herinnering eren door het werk waar hij zoveel van hield, in zijn geest voort te zetten.

Ter nagedachtenis aan Heli Dungler

Terwijl we allemaal het verlies een plekje proberen te geven, denken we terug aan de vele momenten waarin hij een glimlach op ons gezicht bracht met zijn moed, zijn toewijding of simpelweg zijn humor. We zullen Heli's herinnering eren door het werk voort te zetten waar hij zoveel van hield.

We willen jullie graag bedanken voor het medeleven en de hartverwarmende reacties die wij mochten ontvangen. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek