De handel in honden- en kattenvlees

WAT HEBBEN WE TOT NU TOE BEREIKT?

De strijd tegen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. 

30.3.2022

Jaarlijks worden miljoenen honden en katten op gruwelijke wijze gedood voor hun vlees. De handel in honden- en kattenvlees is dan ook ongetwijfeld één van de ernstigste dierenwelzijnsproblemen in Azië.

Wij willen een einde maken aan deze wrede handel door samen te werken met overheden, lokale projecten voor zwerfdieren te ondersteunen, bewustwording van de handel te vergroten en reddingsacties uit te voeren.

 ONZE ACTIVITEITEN EN SUCCESSEN 

2023
5.12.2023
Hondenvleesrestaurant in Hoi An gesloten

VIER VOETERS sluit hondenvleesrestaurant in Hoi An

Twee jaar na de ondertekening van een historisch akkoord, ‘Memorandum of Understanding’, met het Volkscomité van Hoi An, hebben we een van de laatst overgebleven hondenvleesrestaurants van de stad gesloten.  

In dit restaurant werd jaarlijks het vlees van meer dan 350 honden geserveerd. Aangezien de dieren niet ter plaatse werden geslacht, waren er geen honden aanwezig bij de sluiting van het restaurant. Toch was het een ongemakkelijk gevoel om op een plek te zijn waar zo veel honden hun eindbestemming vonden. Samen met de eigenaar, die bereid was om afstand te doen van deze gruwelijke handel, hebben we het uithangbord van het restaurant verwijderd en het voorgoed gesloten. 

1.11.2023
Geredde hond op Bali, Indonesië

Verbod op hondenvlees in Indonesië

Op dit moment hebben 27 regio's en steden in Indonesië een verbod op de handel in hondenvlees ingevoerd. De nieuwste gebieden die zich hebben aangesloten bij de strijd tegen deze handel zijn: Rembang Regency (Midden-Java), Jombang Regency (Oost-Java), en Sumedang Regency, Tasikmalaya City, Banjar City en Cirebon City in West-Java. Dit zijn de eerste gebieden in West-Java die een dergelijk verbod hebben ingesteld. Elke overwinning brengt ons een stap dichter bij het beëindigen van deze wrede handel in Zuidoost-Azië. 

31.10.2023
Geredde hond Jack

Duizenden mensen rennen 2,6 miljoen kilometer tegen hondenvlees!

Met als doel het bewustzijn over de handel in honden- en kattenvlees in Vietnam te vergroten, liepen bijna 17.000 supporters een totale afstand die gelijk staat aan 66 keer rond de wereld. De 'Run for Millions' begon in april en had als doel de Vietnamese regering te laten zien dat de burgers van het land strengere wetten, handhaving en meer actie willen zien om een einde te maken aan de handel in honden- en kattenvlees. 

4.10.2023
Een VIER VOETERS dierenverzorger met een geredde hond

2 miljoen handtekeningen

Over de hele wereld hebben twee miljoen mensen onze petitie ondertekend om de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië te stoppen. Dit laat zien hoeveel steun er is voor onze petitie, die we in 2019 zijn gestart. Bedankt dat jullie samen met ons een einde eisen aan deze wrede handel en vooral in de gebieden waar we actief zijn: Vietnam, Cambodja en Indonesië.

Honden in kooi voor de handel in honden- en kattenvlees

Mei 2023: Dierenwelzijn en gezondheid verenigd in Vietnam 

We zijn de eerste dierenwelzijnsorganisatie die zich aansluit bij het One Health Partnership Framework voor de bestrijding van zoönosen (infectieziekten die van dier op mens worden overgedragen) in Vietnam. De Vietnamese overheid en VIER VOETERS ondertekenden een zogeheten Memorandum of Understanding (MoU) en richtten in het kader van het partnerschap een nieuwe werkgroep op die zich specifiek bezighoudt met One Health en welzijnskwesties met betrekking tot gezelschapsdieren. 

Hond in kooi

April 2023: Actie tegen honden- en kattenvleeshandel in Vietnam 

VIER VOETERS heeft de virtuele “Run for Millions” gelanceerd om de Vietnamese regering te vragen een einde te maken aan de handel in honden- en kattenvlees. Vanaf 27 april kunnen mensen die in Vietnam wonen afstanden van 42 km, 60 km, 100 km, 150 km en 200 km cumulatief rennen of wandelen totdat de run in oktober wordt afgesloten.   

Honden in kooi

Maart 2023: Jakarta verbiedt de handel in honden- en kattenvlees 

De hoofdstad Jakarta heeft besloten dat de handel in honden- en kattenvlees niet meer mag. Dit is een grote overwinning in de strijd om een einde te maken aan deze wrede handel in Zuidoost-Azië. Samen met Dog Meat Free Indonesia (DMFI) en bekende acteurs uit Hollywood vieren we dit goede nieuws. 

Katten in kooi voor handel in honden- en kattenvlees

Februari 2023: Heel veel kattenvlees en levende katten 

Toen we hoorden dat er in Vietnam een bedrijf in de provincie Dong Thap was waar vier ton kattenvlees en 480 levende katten in beslag waren genomen, hebben we direct contact opgenomen met de verantwoordelijke instanties. Dit is een enorme hoeveelheid vlees, vergelijkbaar met het doden van ongeveer 2000 katten!  We maken ons veel zorgen over deze verschrikkelijke gebeurtenis.  We hebben de autoriteiten dringend verzocht om snel actie te ondernemen en een einde te maken aan de handel in honden- en kattenvlees. We hebben onze hulp aangeboden. Deze wrede handel is niet alleen schadelijk voor de inspanningen van Vietnam om hondsdolheid vóór 2030 te stoppen, maar het vormt ook een gevaar voor de gezondheid van mensen, het welzijn van dieren en de reputatie van het land. Lees de open brief hier

Hond met bal op straat

Januari 2023: 1,8 miljoen handtekeningen behaald  

Dankzij mensen die ons steunen, heeft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees nu meer dan 1,8 miljoen handtekeningen gekregen. Je kunt ons helpen ons doel van 2 miljoen handtekeningen vóór het einde van 2023 te bereiken. Doe mee door onze petitie te ondertekenen en te delen. 

2022
Voorbereiden van vacciniaties in Cambodja

December 2022: Samenwerken tegen hondsdolheid 

VIER VOETERS doet mee aan het 'United Against Rabies Forum' (UAR) als onderdeel van onze inspanningen om een einde te maken aan hondsdolheid. Er zijn sterke bewijzen dat honden met hondsdolheid worden verhandeld en geslacht voor menselijke consumptie op openbare markten, in slachthuizen en zelfs in restaurants in China, Vietnam en Indonesië.  Tot wel 20% van de geteste honden daar heeft hondsdolheid. Door mee te doen aan het UAR-forum willen we beter samenwerken en kennis delen met deskundigen van over de hele wereld. Zo kunnen we oplossingen delen met gemeenschappen die nog steeds lijden onder deze ziekte die eigenlijk voorkomen kan worden. 

Pepper Potts - een van de geredde honden

December 2022: Negen honden uit slachthuis krijgen nieuw thuis in Amerika  

In februari 2021 heeft VIER VOETERS geholpen bij het redden van 61 honden in Cambodja. Deze honden waren op weg naar een slachthuis. Onze collega's hebben sindsdien goed voor deze dieren gezorgd, ze eten gegeven en ze onderdak geboden. Veel van deze honden hebben een liefdevol thuis in de buurt gevonden. Er zijn nog een paar honden die wachten op een nieuwe familie. Negen van deze honden hebben rond de feestdagen een lange reis gemaakt om bij nieuwe families in de Verenigde Staten een nieuw leven te beginnen. 

November 2022: Duizenden mensen sturen digitale ansichtkaart naar het ministerie  

Deze internetactie begon op de dag voor verantwoord toerisme. Mensen konden een digitale ansichtkaart sturen naar de minister van cultuur, sport en toerisme van Vietnam. Ze deden dit om hun zorgen te laten horen en te vragen om te stoppen met de handel in honden- en kattenvlees. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 88% van de inwoners van Vietnam graag wil dat deze verschrikkelijke handel in hun land verboden wordt. 

Kat in kooi

November 2022: Een hulpmiddel voor het melden van de handel in honden- en kattenvlees   

Omdat de handel in dieren zich in de hele regio afspeelt, hebben we extra mensen nodig die ter plaatse zijn om ons te helpen gevallen van gestolen, verhandelde of gedode dieren op te sporen. Daarom hebben we een handig hulpmiddel gelanceerd. Hiermee kunnen lokale bewoners incidenten melden, of het nu gaat om gestolen huisdieren, locaties van restaurants en slachthuizen, of dieren die worden vervoerd voor de handel. Al deze meldingen helpen ons om langdurige maatregelen te nemen tegen de handel in honden- en kattenvlees. Ook redden ze onschuldige levens. We testen deze tool in Hoi An en de bredere provincie Quang Nam, ook in Da Nang. Tot eind 2022 hadden we al meer dan 150 meldingen ontvangen. 

Liggende hond op schoot van persoon

Oktober 2022: In 20 Indonesische steden geldt nu een verbod op handel in honden- en kattenvlees. 

De steden Surabaya, Kebumen en Pekalongan in Indonesië hebben nieuwe regels ingesteld om de verkoop van hondenvlees te verbieden. Dit betekent dat er nu in totaal 20 steden en districten in Indonesië zijn die dit verbod hebben ingevoerd. Ze doen dit omdat ze zich zorgen maken over de verspreiding van ziekten, zoals hondsdolheid, en omdat ze willen zorgen voor de gezondheid van mensen en het welzijn van dieren.  

Deze regels zijn belangrijke eerste stappen om te zorgen dat de handel in hondenvlees stopt. Hiermee willen ze een duidelijke boodschap sturen naar de mensen die dit vlees verkopen en kopen. Als deze regels worden nageleefd, kunnen er elke maand tienduizenden honden worden gered. De Dog Meat Free Indonesia Coalition (DMFI), waar VIER VOETERS deel van uitmaakt, werkt hard aan deze verandering. Steeds meer steden en regio's sluiten zich aan bij de beweging om hondenvleesvrij te worden. 

Oranje kat

September 2022: Reisbranche steunt verbod op handel in honden- en kattenvlees  

Op Wereld Toerisme Dag benadrukten we hoe belangrijk het is om tijdens het reizen rekening te houden met de natuur en de dieren op de plek waar je op vakantie bent. De toerismesector speelt een grote rol in het bevorderen van verantwoordelijk reizen. Maar liefst 80 van de grootste reisbedrijven ter wereld hebben een belofte ondertekend waarin ze zich uitspreken tegen de handel in honden- en kattenvlees. Dit betekent dat reizen naar andere delen van de wereld een kans biedt om nieuwe culturen te ontdekken zonder bij te dragen aan dierenleed. 

Geredde hond Wanda

September 2022: Honden uit slachthuis veilig aangekomen in Zwitserland 

Brinkman, Rhodey, Sassy, Shark en Wanda waren op weg naar een slachthuis in de buurt van Siem Reap in Cambodja. In februari 2021 stopten de lokale autoriteiten het transport. Deze honden waren samen met nog 56 andere honden gered die dag.  In september werden de vijf honden naar Zwitserland gebracht om een nieuw, permanent thuis te vinden. Deze sterke puppy’s hebben zich goed gevestigd in hun tijdelijke nieuwe thuis. Ondertussen wordt gezocht naar liefdevolle gezinnen om ze te adopteren. 

Overhandiging van petitie in Vietnam

Juni 2022: Duizenden Vietnamese supporters vragen om een einde aan de handel in honden- en kattenvlees

Na de start van onze campagne "Dit is geen Vietnam" in december 2021, stuurden 33.000 mensen brieven naar het kantoor van vicepremier Vu Duc Dam. In die brieven vroegen ze om te stoppen met de handel. We hebben deze brieven symbolisch overhandigd tijdens ons evenement in Hanoi, genaamd "Vietnam en de Wereld - Samen Beschermen". Tijdens dit evenement waren er vertegenwoordigers van de Vietnamese overheid, de diplomatie en het toerisme aanwezig. 

Hond in kooi voor honden- en kattenvleeshandel

Juni 2022: Nog twee provincies en een stad worden hondenvleesvrij  

De lijst van provincies die stoppen met de wrede handel in hondenvlees blijft groeien. Onlangs heeft de provinciehoofdstad Medan in Noord-Sumatra, Indonesië, de regels aangepast om het verbod door te voeren. Dit is een belangrijke overwinning, vooral omdat Medan een belangrijk knooppunt is voor de handel in hondenvlees, waar dagelijks tot wel 200 honden worden gedood. Tegelijkertijd hebben ook de provincies Temanggung en Magelang in Midden-Java aangekondigd dat ze zich bij deze beweging aansluiten en ook hondenvlees-vrij worden. Hoewel we ons afvragen hoe strikt deze verboden zullen worden nageleefd, zijn we blij met deze grote stap in de juiste richting!  

Juni 2022: Eigenaar van hondenslachthuis in Indonesië veroordeeld tot 12 maanden cel 

Het onderschepte transport van 53 honden in Indonesië blijft groot nieuws. Enkele weken geleden werd de chauffeur van de vrachtwagen al veroordeeld tot gevangenisstraf. Nu is ook de eigenaar van het slachthuis veroordeeld tot een gevangenisstraf. Daarbovenop heeft hij een boete van 150 miljoen Rupiah (9.000 euro) ontvangen. Dit is de derde veroordeling van een handelaar in hondenvlees in het land sinds de regering in 2018 verklaarde dat honden geen voedsel zijn.   

Hond in kooi

April 2022: Indonesische steden verbieden handel in hondenvlees

Dankzij de inspanningen van de Dog Meat Free Indonesia (DMFI) coalitie, waar VIER VOETERS deel van uitmaakt, hebben nog eens vijf steden en regentschappen besloten om lokale richtlijnen aan te nemen die de handel in hondenvlees verbieden.   

Maart 2022: Indonesische hondenhandelaar tot 17 maanden in de gevangenis

Na het nieuws over de rechtszaak tegen de eigenaar van de hondenvleesvrachtwagen in februari 2022, zijn we blij met de uitkomst. De Indonesische hondenhandelaar is veroordeeld tot zeventien maanden gevangenisstraf. Ondanks de verklaring van de regering dat honden niet als voedsel worden beschouwd, is dit pas de tweede veroordeling van een hondenhandelaar in Indonesië. Beide zaken geven een sterk signaal af aan iedereen die betrokken is bij deze verboden handel, dat dit niet langer geaccepteerd wordt.  

Februari 2022: Semarang verbiedt de handel in hondenvlees

Op 11 februari 2022 kondigde de burgemeester van Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, aan de handel in hondenvlees te verbieden. Dit maakt Semarang de eerste provinciehoofdstad en de vijfde regio in Indonesië die de handel verbiedt! Het verbod kwam tot stand na vergaderingen tussen het hoofd van het ministerie van Landbouw en Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is. 

Februari 2022: illegale handelaar in hondenvlees voor de rechter in Indonesië 

In november 2021 werden 53 honden in een vrachtwagen gepropt, ze waren bedoeld voor de slacht. Gelukkig wist de lokale politie de vrachtwagen voor het slachthuis te stoppen.
 De autoriteiten hebben de eigenaar van de vrachtwagen voor de rechter gebracht. Wij zien dit als een goed teken dat de Indonesische autoriteiten een einde willen maken aan deze illegale handel en zullen de rechtszaak blijven volgen.   

Hond gered van de slacht

Januari 2022: al 1.5 miljoen handtekeningen tegen de handel in honden- en kattenvlees! 

We zullen niet stoppen voordat er een einde komt aan de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. Al 1.5 miljoen mensen hebben onze petitie tegen deze handel ondertekent. Teken ook en bescherm honden en katten de slacht.

Januari 2022: nog een Indonesische stad verbiedt de handel in hondenvlees 

Malang, een stad met meer dan 800.000 inwoners op Oost-Java, heeft de handel in hondenvlees verboden! De autoriteiten hebben het verbod op de handel goedgekeurd na een bijeenkomst met Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is. Wij juichen deze stap toe en hopen dat nog meer steden en provincies deze wrede handel zullen verbieden. Teken alstublieft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. 

2021

December 2021: Vietnamese stad kondigt aan te stoppen met honden- en kattenvlees

VIER VOETERS en de autoriteiten in de Vietnamese stad Hoi An hebben een overeenkomst ondertekend om de handel in honden- en kattenvlees in de stad geleidelijk te beëindigen. Met onze steun zal Hoi An de eerste honden- en kattenvleesvrije stad in Vietnam worden! Ook zal de stad zich inzetten om hondsdolheid tegen te gaan en het welzijn van huisdieren te verbeteren. 

November 2021: Indonesische politie onderschept vrachtwagen met meer dan 50 honden onderweg naar een slachthuis 

Met behulp van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is, kon de Indonesische politie 53 honden redden van de slacht. Op het allerlaatste moment, want ze wisten het illegale transport vóór het slachthuis stoppen. De honden zaten vast in jutezakken en hun bekjes waren dichtgebonden met touw of kabels. De politie heeft de honden bevrijd en de handelaar gearresteerd.
 
Dit was de eerste grootschalige politie-inval in een illegaal hondenslachthuis in Indonesië en we zien dit als een keerpunt in de strijd tegen de handel in honden- en kattenvlees. 

Oktober 2021: Provinciehoofdstad Semarang neemt verordeningen aan om de handel in hondenvlees in Indonesië te verbieden 

In oktober 2021 werden tijdens bijeenkomsten van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is, geweldige resultaten geboekt in Midden-Java. Na de bijeenkomsten werd aangekondigd dat de provinciehoofdstad Semarang verordeningen aan zal nemen om de handel in hondenvlees in de stad te verbieden. 
 
Daarnaast wordt Midden-Java binnenkort de eerste provincie in Indonesië die grootschalige voorlichting gaat geven om het welzijn van dieren te bevorderen. Midden-Java geeft hiermee een goed voorbeeldaan andere Indonesische provincies. Teken alstublieft onze petitie en red miljoenen honden en katten tegen de slacht. 

Oktober 2021: handelaar in hondenvlees veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf en een boete van 10.000 dollar

Een handelaar in hondenvlees, die illegaal 78 honden vervoerde naar een slachthuis in Indonesië, is schuldig bevonden en veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf en een boete van 10.000 dollar. Helaas hebben zestien honden het niet overleefd. De andere 62 zijn gered en naar Ron Ron Dog Care gebracht voor verdere zorg. Dit vonnis is een krachtig signaal aan illegaal opererende handelaren dat deze praktijken niet worden getolereerd.

Augustus 2021: handelaren in hondenvlees worden vervolgd in Indonesië

In Mei 2021 kon de Indonesische politie 78 honden redden van de slacht. Na de redding heeft het openbare ministerie van Kulon Progo bevestigd de handelaren te zullen vervolgen. De onderschepping zelf en het besluit om de handelaren te vervolgen zijn belangrijke mijlpalen voor Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is. 

Mei 2021: 78 honden gered van de slacht in Indonesië 

 Na het recente verbod op hondenvlees in de Indonesische stad Salatiga, heeft de politie een vrachtwagen met 78 honden op weg naar een slachthuis onderschept. Helaas zijn een aantal honden tijdens het transport overleden als gevolg van de gruwelijke omstandigheden. 67 honden hebben het transport overleefd, maar veel van de honden waren gewond en ernstig getraumatiseerd.
 

 
Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS lid van is, ontving een oproep om te helpen bij het verzorgen van deze dieren. Dit is een enorme overwinning omdat zulke incidenten de lokale overheden onder druk zetten om op te treden tegen de wrede handel in honden- en kattenvlees. Teken alstublieft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees.  

Honden op weg naar de slacht in Indonesia

April 2021: nog een Indonesisch regentschap verbiedt de handel in hondenvlees 

Het Indonesische Sukoharjo in Midden-Java heeft een permanent verbod op de verkoop en consumptie van hondenvlees aangekondigd. Wonogiri en Karanganyar, twee provincies van Midden-Java, hadden de handel in hondenvlees al eerder verboden. Deze stappen tegen de handel zijn te danken aan de toewijding en inzet van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETERS, lid van is.  
 
Midden-Java speelt een grote rol in het beëindigen van de handel in hondenvlees in Indonesië. Elke maand worden daar duizenden honden verhandeld en geslacht. Hoe meer plaatsen de handel verbieden, hoe meer druk op andere regio's komt te liggen om hetzelfde te doen. Teken alsjeblieft onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees. 

Grootste hondenvleesrestaurant in Siem Reap gesloten

April 2021: grootste hondenvleesrestaurant in Siem Reap gesloten 

Een restaurant dat bekend stond om het serveren van hondenvlees in Cambodja is onlangs gesloten. Gedurende tien jaar werd er ongeveer 60 kilo hondenvlees per dag verkocht aan zowel de lokale bevolking als toeristen. We hebben deze afschuwelijke plek al eerder onderzocht en zijn ongelooflijk opgelucht dat het restaurant nu gesloten is.

In de zomer van 2020 heeft het Cambodjaanse Ministerie van Landbouw, na overleggen met VIER VOETERS, een officieel verbod aangekondigd op de handel in hondenvlees. Het is het eerste verbod 
van zijn soort in Cambodja dat wordt gehandhaafd door illegale transporten te onderscheppen en hondenvleesrestaurants te sluiten. Vanwege COVID-19 heeft de regering bedrijven een overgangsperiode gegund om ander werk te vinden. We zijn blij om te zien dat de overheid haar beloftes nakomt en hopen dat er snel meer hondenvleesrestaurants gesloten zullen worden!

VIER VOETERS sluit hondenslachthuis in Cambodja.

Maart 2021: VIER VOETERS heeft weer een hondenslachthuis in Cambodja gesloten.

Het slachthuis in de Cambodjaanse Skun werd in 1995 opgericht en sindsdien zijn daar naar schatting al 1 miljoen honden gedood. Maar dankzij de hulp van onze supporters hebben we dit slachthuis voorgoed kunnen sluiten en zestien honden van de dood gered. Dank jullie wel!  

Cambodjaanse politie onderschept een minibusje met 61 honden

Februari 2021: Cambodjaanse politie onderschept een minibusje met 61 honden

In de Cambodjaanse provincie Siem Reap heeft de politie een busje aangehouden met 61 honden onderweg naar een slachthuis. De handelaar werd gearresteerd en de honden werden in beslag genomen. Samen met lokale organisaties heeft VIER VOETERS de 61 geredde honden voorzien van voedsel en medicijnen.

December 2020: Eén miljoen mensen hebben onze petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees ondertekend!

Dankzij de overweldigende steun van onze supporters hebben we talloze honden en katten in Zuidoost-Azië kunnen redden van de slacht. Daarom willen we iedereen die onze petitie heeft ondertekend en gedeeld bedanken voor de hulp.

VIER VOETERS sluit kattenslachthuis in Vietnam

December 2020: VIER VOETERS sluit een kattenslachthuis in Vietnam! 

Het kattenslachthuis in het Vietnamese Thai Binh is gesloten en we hebben twintig katten en vijf honden gered van een gruwelijke dood! We zijn enorm trots op ons team en willen onze supporters en donateurs hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze geweldige prestatie.

2020
VIER VOETERS sluit hondenslachthuis in Cambodja

Augustus 2020: VIER VOETERS sluit hondenslachthuis in Cambodja 

Op 5 augustus hebben we een hondenslachthuis in de Cambodjaanse provincie Kampong Thom gesloten en 15 dieren gered van een gruwelijke dood. Lees hier meer over de redding! 

Februari 2020: al 500.000 handtekeningen tegen de handel in honden- en kattenvlees.

Onze petitie is in de afgelopen vijf maanden al 500.000 keer ondertekend. Teken ook en bescherm miljoenen dieren tegen deze wrede handel!

2019

OKTOBER 2019: Sluiting van een slachthuis in Cambodja

We hebben een slachthuis in de Cambodjaanse provincie Takeo gesloten. Jaarlijks werden er in het slachthuis zo'n 2.000 honden gedood voor hun vlees. We hebben tien honden gered van de dood en de eigenaar geholpen bij het vinden van een diervriendelijke vorm van levensonderhoud; hij zal nu rijst gaan verbouwen. Lees meer hierover in ons persbericht! 

Oktober 2019: VIER VOETERS lanceert campagne en petitie tegen de handel in honden- en kattenvlees 

We hebben campagne en een bijhorende petitie gelanceerd tegen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. Via deze weg roepen we de regeringen van Cambodja, Indonesië en Vietnam op om actie te ondernemen tegen de gruwelijke handel. Teken onze petitie vandaag en bescherm honden en katten van de slacht.

September 2019: VIER VOETERS lanceert het Dharma Programma samen met Bali Animal Welfare Association

Het Dharma Programma richt zich op onderzoek naar en de strijd tegen de handel in hondenvlees. Verder zal het ook de zorg voor zwerfdieren op Bali bevorderen.

September 2019: Vietnamese autoriteiten redden 51 honden uit de hondenvleeshandel

In de Vietnamese provincie Thanh Hoa heeft de politie 51 honden gered uit de handen van een bende hondendieven. De politie arresteerde zestien personen en nam de honden in beslag. Asia Canine Protection Alliance (ACPA), waar VIER VOETERS lid van is, bood hulp bij het verzorgen van de geredde dieren. Lees meer over deze redding. 

Juli 2019: op Bali zijn 77 kraampjes waar hondenvlees werd verkocht gesloten 

Op Bali, de populairste toeristenbestemming van Indonesië, zijn in totaal 77 kraampjes gesloten waar hondenvlees werd verkochtDe lokale autoriteiten hebben daarbij verklaard dat zij actie zullen blijven ondernemen tegen de handel in hondenvlees.

Juni 2019: het Indonesische Karanganyar belooft een actieplan om de handel in hondenvlees te beëindigen

Het actieplan van het Indonesische regentschap Karanganyar op Bali omvat het sluiten van 21 kraampjes waar hondenvlees wordt verkocht en het creëren van alternatieve bestaansmiddelen voor mensen die afhankelijk zijn van de handel. Dit zal naar schatting bijna 2.000 honden per maand redden van de slacht.

Mei 2019: VIER VOETERS start samenwerking met Jakarta Animal Aid Network 

VIER VOETERS is een samenwerking aangegaan met het Jakarta Animal Aid Network om een online educatief platform te creëren over dierenwelzijn. Dit platform is het eerste in zijn soort in Indonesië en zal helpen bij het vergroten van bewustzijn over dierenwelzijn en verantwoord huisdierenbezit. 

2018

December 2018: VIER VOETERS ondertekent overeenkomst met Cambodian Mine Action Centre om de handel in hondenvlees in Cambodja te stoppen 

Cambodjaanse autoriteiten beginnen het belang in te zien van het beëindigen van de handel in hondenvlees, zowel voor de volksgezondheid als voor het dierenwelzijn.

December 2018: VIER VOETERS lanceert het 'Cats Matter Too' programma samen Vietnamese partners 

Het 'Cats Matter Too' programma is opgericht in samenwerking met onze partners Vietnam Cat Welfare in Hoi An en PAWS for Compassion in Da Nang. Het programma richt zich op het bevorderen van het welzijn van katten en het tegengaan van de handel in kattenvlees.  

Oktober 2018: VIER VOETERS verzorgt  honden en katten die werden gered van de slacht

Ons team hielp bij het verzorgen van de honden en katten in het opvangcentrum van Animal Friends in het Indonesische Manado. Veel van de dieren zijn gered van markten. In totaal hebben we 64 honden en katten gesteriliseerd en medisch behandeld.

September 2018: Indonesische regering belooft actie te ondernemen tegen de handel in hondenvlees

Na lobbywerk en campagnes tegen de handel in hondenvlees van Dog Meat Free Indonesia, waar VIER VOETES lid van is, heeft de de Indonesische regering richtlijnen voor provincies uitgevaardigd om een einde te maken aan de handel in hondenvlees. 

September 2018: Vietnamese autoriteiten kondigen aan dat de verkoop van hondenvlees in het centrum van Hanoi rond 2021 wordt verboden

Deze aankondiging brengt ons dichter bij het beëindigen van de handel in honden- en kattenvlees. Wij zullen ons blijven inzetten om katten en honden in Vietnam te beschermen.

Juni 2018: VIER VOETERS lanceert het ‘Saving Pagoda Animals’ programma in Cambodja 

In samenwerking met Animal Rescue Cambodia verstrekt VIER VOETERS diergeneeskundige training, gratis sterilisatie en voorlichting over dierenwelzijn aan boeddhistische pagodes in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. 

Bescherm honden en katten tegen de slacht

Bescherm honden en katten tegen de slacht


teken onze petitie

Deel hier!

Zoek