Vosjes in kooi voor bont

koop bontvrij

Er is meer dan genoeg bontvrije mode – de Fur Free Retailers kunnen je vertellen waar.

Ondanks een zwaar kritische publieke opinie over het gebruik van echt bont in mode, wordt het in veel winkels verkocht. In plaats van de ouderwetse bontjas vind je echt bont tegenwoordig vooral in de vorm van versieringen aan kragen, capuchons, revers, manchetten, schoenen en petten of in de vorm van accessoires zoals sjaals en sleutelringen.

Het is lastig voor een consument om het verschil te zien tussen echt bont en namaakbont, omdat echt bont vaak geschoren, geverfd en verwerkt is als onderdeel van een mix van materialen en het niet vaan staat aangegeven.

Het Fur Free Retailer programma

We kunnen je helpen met het vinden van gegarandeerd bontvrije mode. VIER VOETERS ondersteunt het internationale Fur Free Retailer-project, dat accurate informatie levert over winkels met een bontvrij beleid. Het project is gestart door de Fur Free Alliance, een samenwerking van meer dan veertig gerenommeerde dieren- en milieubeschermingsorganisatie, die samen miljoenen supporters over de hele wereld vertegenwoordigen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je niet per ongeluk echt bont koopt, raadpleeg dan de lijst van modemerken met een bontvrij beleid, zoals gepubliceerd door het Fur Free Retailer initiatief: furfreeretailer.com

Deel hier!

Zoek