Hond

Alternatieven voor het hebben van je eigen huisdier

Niet alle dierenliefhebbers hebben de mogelijkheid om hun eigen dier op lange termijn te houden. Iedereen die nog steeds voor een dier wil zorgen, kan verschillende alternatieven overwegen

Een pleeggezin aanbieden

Een pleeggezin biedt een uitstekende gelegenheid om voor een beperkte periode voor een huisdier te zorgen en een liefdevol huis te bieden dat voor zijn welzijn zorgt.

Zorgen voor opvangdieren

Honden uitlaten: veel dierenasiels zijn blij met mensen die in hun vrije tijd graag asielhonden willen uitlaten. Neem contact op met een asiel bij jou in de buurt en vraag ernaar.
Spelen met asielkatten: kattenvrienden kunnen de tijd nemen om met hun favoriete dier te spelen, hen te aaien en hen te helpen socialiseren.
Verhalen lezen: dit mooie gebaar wordt vaak gedaan door kinderen en heeft verstrekkende gevolgen. Kinderen kunnen gevoeliger worden voor dieren, de honden en katten worden comfortabeler en verliezen hun angst. Zwaar getraumatiseerde dieren slagen er vaak in het vertrouwen in mensen te herwinnen, wat hun kansen op adoptie vergroot.

Hunde beim Spazierengehen

Donaties

Dierenasielen zijn voor hun dieren afhankelijk van donaties. Deze voordelen kunnen zowel geldelijke als fysieke giften zijn. Contante donaties zijn van enorm belang, omdat ze veel noodzakelijke maatregelen mogelijk maken, zoals kostenintensieve veterinaire zorg en voeding. Wat en hoeveel nodig is kunnen donoren rechtstreeks bij het asiel vragen

Peetouder worden

Peetouders leveren een waardevolle bijdrage aan dierenopvangdieren. Soms is het slechts maar een kleine maandelijkse bijdrage die bijdraagt aan de kosten van voedsel en medische zorg.

Vrijwilligers

Dierenasielen hebben vaak de steun nodig van vrijwilligers. Dit kan verschillende taken omvatten, van het lopen met de asielhonden tot het organiseren van een evenement zoals de open dag. Het is het beste om het bij een asiel in de buurt te vragen.

Advies voor dierenliefhebbers

Als je een beetje rondkijkt, zul je veel mogelijkheden ontdekken om voor dieren te zorgen zonder zelf dieren te hebben. Soms is het voldoende om in je persoonlijke netwerk te kijken. Er is altijd wel een zieke hondeneigenaar die iemand nodig heeft om voor zijn vierbenige vriend te zorgen.

Deel hier!

Zoek