Bruine labrador

Hoe een huisdier te adopteren

Als je nog nooit een dier uit het asiel hebt geadopteerd, stel jezelf dan een paar vragen: hoe werkt het adoptieproces? Hoe lang duurt het? Wat zijn de kosten? 

Adoptie begint met het onderzoek op de website van het asiel of door het asiel te bezoeken.

Dierenasielen plaatsen hun protegés meestal op hun websites of sociale mediasites. Databases met verschillende filters zoals soorten, grootte, leeftijd, geslacht, geschikt voor gezinnen, geschikt voor senioren en nog veel meer, maken de eerste selectie eenvoudiger. Foto's en gedetailleerde beschrijvingen van honden, katten en andere huisdieren doen de rest om de keuze te vergemakkelijken. Dierenliefhebbers kunnen hun tijd nemen om een geschikt huisdier te zoeken. Als je nog steeds niet zeker bent over het kiezen van uw dierenvriend, kun je contact opnemen met het personeel van het dierenasiel. Met hun ervaring, expertise en uitgebreid advies om de juiste beslissing te nemen zijn zij er om iedereen te helpen die een dier wil adopteren.

Katze

Het eerste contact

Je bezoek is de eerste gelegenheid om je favoriete huisdier te leren kennen en je kunt beslissen of jij en het dier goed bij elkaar passen. In een grondig voorlopig gesprek met de contactpersoon van het dierenasiel kunnen alle twijfels worden besproken.

Het formele proces

Dierenasielen behouden zich meestal het recht voor om een kijkje te nemen in de woonsituatie van de potentiële adoptanten. Het verantwoordelijke personeel wil voor een mooi en passend huis voor het huisdier zorgen. Als deze hindernis genomen is, volgen slechts enkele formaliteiten. Er wordt een beschermingscontract uitgegeven en meestal wordt een nominale vergoeding toegepast, het bedrag varieert individueel.

 Een huisdier adopteren is iets geweldigs

De dierenasielen vergemakkelijken het preselectieproces voor dierenliefhebbers. Consultatieve discussies met behulpzame medewerkers kunnen alle twijfels over het houden van dieren wegnemen en helpen het juiste mens-dierteam te vormen. Zelfs na de goedkeuring is het personeel er om te overleggen als er problemen zijn in de relatie tussen baas en huisdier.

Deel hier!

Zoek