Hond op straat

ADOPTEER EEN OUDER HUISDIER

Een ouder huisdier in huis nemen kan een verrijkende ervaring zijn. 

De vermoeiende dagen van training liggen lang achter hen, en ze zijn op hun manier gesetteld en stralen rust uit. Aan de andere kant zijn veel volwassen honden en katten nog steeds jong van hart en verschillen ze niet zo veel van hun jongere tegenhangers. Mensen die overwegen een dier te adopteren, moeten de voordelen van een ouder dier afwegen - en overwegen hun hart en deuren voor een senior te openen.

Hier zijn enkele van de voordelen die oudere dieren kunnen bieden

Grootte en karakter:

Je hoeft niet te raden hoe groot het dier zal worden of hoe zijn karakter in de loop van de tijd zal veranderen, want een volwassen dier is al volledig ontwikkeld. Dit maakt het veel eenvoudiger om te beslissen of het een goede match is voor je gezin.

Sociale compatibiliteit:

Oudere, goed gesocialiseerde dieren kunnen meestal goed integreren in een huishouden waar al andere dieren zijn. Door hun volwassenheid zijn ze vaak toleranter en vermijden ze stressvolle situaties.

Opleiding:

Als je een senior huisdier aanneemt, hoeft je je meestal geen zorgen te maken over training. Senioren hebben over het algemeen al enige training gehad en begrijpen basiscommando's. Ze weten wat er van hen verwacht wordt. Maar dat betekent niet dat oudere dieren saai zijn. Eigenaren kunnen plezier hebben om hun metgezellen veel nieuwe trucs te leren. Dat is voor beiden spannend.

Stimulerende omgeving:

Als het gaat om aandacht en beweging zijn oudere dieren vaak minder veeleisend dan jongeren. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor mensen die een huisdier willen, maar misschien iets minder tijd en energie hebben om eraan te besteden. Als je van gezelschap houdt, kan een oudere hond je ideale metgezel zijn tijdens korte wandelingen.

Stressreductie:

Het is bekend dat leven met dieren goed is voor je welzijn. Energieke puppy's kunnen je leven verrijken, maar ook relaxte senioren. Met hun rustige, ontspannen manier helpen ze dingen te vertragen en stressniveaus te verminderen.

Minder veranderingen in levensstijl:

Terwijl puppy's hun eigenaren bezig houden met training (en het beschermen van het meubilair!), hebben senioren minder impact op het huis en de levensstijl van hun eigenaren. Ze zijn al getraind en laten hun eigenaren een goede nachtrust krijgen.

Dankbaarheid:

Oudere dieren hebben een geweldig vermogen om de kleine dingen in het leven te waarderen. Ze genieten van lekker eten, veel rust, een eigen plek en de zorg en aandacht van hun tweebenige vrienden. Hun rustige manier zorgt voor een ontspannen samenleven. Veel eigenaren worden overweldigd door de diepe dankbaarheid en liefde die oudere huisdieren tonen.

Kosten:

Er wordt vaak aangenomen dat vanwege ouderdomsklachten een ouder dier duurder zal zijn om te houden, maar dit kan worden geminimaliseerd. Voordat ze opnieuw worden ondergebracht, doen dierenasielen veel moeite om hun dieren de beste veterinaire zorg te geven. Als de nieuwe eigenaar aandacht schenkt aan belangrijke kwesties zoals een uitgebalanceerd dieet, een passend niveau van lichaamsbeweging en mentale stimulatie, kunnen ze hun senior huisdier een lang leven geven met slechts incidentele bezoeken aan de dierenarts.

Een leven redden

Als je een ouder dier adopteert, kan je ervan uitgaan dat je je leven gaat delen met een dankbare en tevreden vriend. En in landen waar asieldieren na een bepaalde verblijfsduur worden geëuthanaseerd, betekent het adopteren van een senior huisdier ook het redden van een leven.

Deel hier!

Zoek