Zwerfhond voor een tempel

Hulp aan ZWERFDIEREN OP SILK ISLAND in CAMBODJA

VIER VOETERS biedt levensreddende zorg voor honden en katten

12.2.2020

Silk Island, ook wel bekend als Koh Dach, is een eiland gelegen in de Mekong-rivier, op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Het eiland wordt gekenmerkt door kleine dorpjes, rijstvelden en boeddhistische tempels. Helaas heeft Silk Island te maken met ernstige problemen op het gebied van dierenwelzijn.

Duizenden zwerfdieren op een eiland

Op Silk Island leven naar schatting zo'n 1000 katten en honden zonder een veilig thuis. Veel van hen zwerven rond op straat of vinden onderdak in de tempels, waar monniken de dieren voeren. Door het gebrek aan dierenartsen en verzorgingsdiensten op het eiland, zijn deze dieren niet gevaccineerd, gesteriliseerd en lijden ze aan onbehandelde ziekten.

Verbeteren van dierenwelzijn

De mensen op het eiland zijn dol op de dieren en er is geen handel in hondenvlees hondenvleeshandel in tegenstelling tot de aangrenzende provincies. We zijn vastberaden om het dierenwelzijn op Silk Island te verbeteren en het eiland vrij te houden van de gruwelijke hondenvleeshandel. We werken samen met onze lokale partner, Animal Rescue Cambodia, om deze missie te volbrengen.

Samen met Animal Rescue Cambodia zetten we ons in voor verandering. We geven voorlichting over dierenwelzijn, bieden medische zorg aan verwaarloosde dieren en stimuleren castratie en vaccinatie. Daarnaast moedigen we lokale adopties aan, zodat deze dieren een liefdevol thuis kunnen vinden.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Onze doelstellingen zijn

  • Levensreddende zorg bieden aan dieren op het hele eiland
  • Castratie/sterilisatie en vaccinatie van minstens 500 dieren om hun gezondheid te verbeteren
  • Educatieve starten en honderden studenten leren over dierenverzorging
  • Opbouwen van goede relaties met beheerder van tempels, de monniken en het bezoekers. We streven naar duurzame samenwerking en betrokkenheid te creëren, zodat we structureel kunnen voorzien in de behoeften van de dieren op het eiland
  • Actief bijdragen aan het behoud van Silk Island als een gebied waar geen hondenvlees wordt verhandeld

VERHALEN VAN DE HONDEN OP SILK ISLAND

Sick dog from Silk Island

"Sor"

"Sor" in Khmer betekent wit, maar hij was allesbehalve wit. Ons team vond Sor in zeer kritieke toestand: met een extreem vervilte vacht, overwoekerde nagels, huid- en ooginfecties en open wonden. De eerste keer dat we deze arme pup zagen, waren zijn ogen zo geïnfecteerd en korstig dat hij ze nauwelijks kon openen. Sommige mensen van de gemeenschap vertelden ons dat hij een ‘stoute hond’ was, daarom is hij nooit verzorgd of gebaad. We zagen hem zijn dagen doorbrengen liggend op de weg in de hete zon, zijn wonden bedekt met vliegen. Sor had onmiddellijk hulp nodig.

Sick dog from Silk Island

"Ginou"

Ginou was besmet met teken en had een ernstig opgezette buik, gevuld met vloeistof. We vermoeden dat hij ernstig hartfalen had door een zware infectie met hartwormen. Zonder te weten wat de oorzaak van de zwelling van zijn buik was, had de eigenaar van Ginou hem geprobeerd te behandelen met menselijke ontwormingstabletten, die hem niet hielpen. Toen ons team de pup voor het eerst zag, had hij moeite met ademhalen vanwege alle vloeistof in zijn buik. Het was ons duidelijk dat hij snel serieuze medische hulp nodig had.

Sick dog from Silk Island

"Goh"

De eigenaar van Goh vertelde ons dat ze in het verleden 4 nesten puppies heeft gehad, waarbij het laatste nest uit 10 puppy's bestond! Haar eigenaar kon het zich niet veroorloven om nog meer puppy's te voeren en besloot Goh te injecteren met een anticonceptiemiddel, gemaakt voor mensen, in een verkeerde poging om te voorkomen dat ze nog meer puppy's kreeg. Het is duidelijk dat dit soort injecties niet zijn ontworpen voor honden, waardoor de arme Goh extreem ziek werd. Haar vacht viel uit, de huid werd dikker en ze kreeg een dikke buik. Ze heeft ook een grote wond op haar buik die vaak bedekt is met vliegen. De eigenaar van Goh is wanhopig op zoek naar medische zorg voor Goh en haar andere honden.

"Lucky"

Helaas is hond Lucky niet zo lucky. Ze heeft gezwollen, pijnlijke ogen en een ernstige schurftinfectie. Hiernaast heeft ze ook nog meerdere grote borsttumoren, die mogelijk kanker zijn. Ze moet afzien in de meedogenlozen hitte, wat erge jeuk en ongemak veroorzaakt. Haar eigenaar vertelde ons dat ze Lucky graag de behandeling wil geven die ze nodig heeft, maar niet instaat is dat te doen vanwege het gebrek aan een dierenarts op het eiland.

Ons werk in Zuidoost-Azië

Als onderdeel van ons Stray Animal Care-programma, werken we samen met het lokale goede doel, Animal Rescue Cambodia, om de situatie voor zwerfkatten en -honden in de hoofdstad, Phnom Penh, te verbeteren. 

We willen ook een einde maken aan de wrede handel in honden- en kattenvlees in Cambodja, Vietnam en Indonesië. 

Dog in front of a temple

Help zwerfdieren in nood 

Doneer vandaag en red een hond of kat

Doneer vandaag

Zoek