Zoek

DonerenAdopterenShop
#SupportPakistaniAnimals

MISSIE NAAR PAKISTAN

31.8.2020

Ongeveer 30 dieren leefden in ellende in de dierentuin van Islamabad

Door de extreem slechte gezondheidszorg en het onervaren personeel in de Marghazar Zoo, in Islamabad, hebben veel van deze dieren jarenlang vreselijk geleden. De afgelopen vier jaar hebben we de Marghazar Zoo in Pakistan geobserveerd en hebben we eerder contact gezocht om de dieren te helpen, maar tot nu toe werden onze aanbiedingen en aanbevelingen consequent genegeerd, wat resulteerde in verdere verwaarlozing van de dieren en velen onnodig leden en stierven. Onlangs is er echter eindelijk hoop gekomen door een besluit van het Islamabad High Court, voor de onmiddellijke sluiting van het gebied en goedkeuring voor de verplaatsing van alle dieren. Deze stap vormt een geweldige mijlpaal voor het dierenwelzijn in Pakistan, niet alleen voor het lot van de dieren die hebben geleden in de Marghazar Zoo, maar ook omdat het deuren opent voor de bevordering van meer beleid ter ondersteuning van dieren in de toekomst.

Na een leven lang lijden en overleven in dergelijke precaire omstandigheden, kunnen deze dieren een nieuwe kans in hun leven krijgen. VIER VOETERS heeft al verschillende dieren uit deze verschrikkelijke dierentuin gered. We willen de overgebleven dieren, waaronder olifant Kaavan en beren Suzie en Bubloo zo snel mogelijk redden.  Deze missie moet snel zijn, maar door samen te werken met de Islamabad Wildlife Management Board streven we ernaar om niet alleen een nieuw onderkomen te bieden voor de dieren uit Islamabad, maar ook om deze dieren de zorg te bieden die ze al zo lang missen.

#FOURPAWSinPakistan

2020

Blijf op de hoogte met meer updates over onze missie in Pakistan!

Follow us on our social media channels: 
- Facebook
 Twitter Instagram Youtube

Dr Amir Khalil and his team meets the President

Dr. Amir Khalil en zijn team ontmoeten de president!

Gisteren had ons VIER VOETERS-team ter plaatse de eer om met dr. Arif Alvi, de president van Pakistan, te praten over de verhuizing en pensionering van Kaavan naar Cambodja. Tijdens deze bijeenkomst werd het team ook ondersteund door PTI MNA Najeeb Haroon en door Owais AWAN, advocaat bij het Islamabad High Court en adviseur voor VIER VOETERS. De president toonde VIER VOETERS zijn volledige steun met betrekking tot de pensionering van Kaavan.

Laten we het onmogelijke mogelijk maken. Samen!

De eenzaamste olifant ter wereld verdient een nieuw leven. We zijn toegewijd aan het uitvoeren van de moeilijkste redding die we ooit hebben gedaan. Doneer alsjeblieft vandaag!

Elephant Kaavan at Marghazar Zoo in Islamabad, Pakistan

Samen met de Amerikaanse superster Cher zijn we van plan om in de komende weken olifant Kaavan te verhuizen!

Het Hooggerechtshof van Islamabad heeft onze dierenarts, Dr. Amir Khalil, aangewezen om de logistieke organisatie en uitvoering van Kaavans verhuizing van Pakistan naar een opvangcentrum in Cambodja te doen. Begin september gaf VIER VOETERS groen licht voor de verplaatsing van de olifant na hem medisch te hebben onderzocht.

De overdracht van de eenzaamste olifant ter wereld wordt ondersteund door NGO Free The Wild. De mede-oprichter, de Amerikaanse superster Cher, vecht sinds 2016 voor het vertrek van de olifant. Met de verhuizing van Kaavan zal niet alleen de laatste Aziatische olifant van Pakistan het land verlaten, maar zal de beruchte dierentuin in Islamabad eindelijk sluiten!
 Dit zal zeker een van de moeilijkste missies zijn die VIER VOETERS ooit heeft gedaan, maar we zijn optimistisch en klaar voor deze uitdaging. #FreeKaavan. Doneer alsjeblieft voor Kaavans nieuwe leven.

Onze missie om de dieren van de Marghazar Zoo te helpen gaat door!

Onze missie om de dieren van de Marghazar Zoo te helpen gaat verder! Zoals jullie allemaal weten, reisde ons team begin september naar Pakistan om te helpen bij de verhuizing van Kaavan, de eenzaamste olifant ter wereld, en verschillende andere dieren die in de dierentuin achterbleven in Islamabad. Nadat dr. Frank Goeritz en dr. Amir Khalil een dierenartscontrole hebben uitgevoerd bij Bubloo en Suzie, twee voormalige dansberen, is het duidelijk dat hun gezondheidstoestand dringende aandacht en gespecialiseerde zorg vereist. Vooral beer Suzie baart ons zorgen: ze is te mager, lijdt aan nierproblemen en heeft een geïnfecteerde operatiewond door het weghalen van een tumor. We willen Suzie en Bubloo de speciale zorg bieden die ze nodig hebben in een van onze opvangcentra. 

Blijf op de hoogte en blijf doneren!

Olifant Kaavan

Er gebeurt momenteel veel in Pakistan!

Vandaag heeft het Hooggerechtshof van Islamabad (IHC) dr. Amir Khalil benoemd tot ‘amicus curiae’. Dit betekent dat hij de rechtbank zal helpen bij het vinden van een geschikte plek voor de overgebleven dieren uit de Marghazar Zoo, waaronder de twee beren en de eenzaamste olifant ter wereld, Kaavan. Dit is een enorm succes voor ons team ter plaatse! Daarnaast hebben we vanmorgen samen met de Islamabad Wildlife Management Board (IWMB) 17 konijnen en 5 vervetapen overgebracht naar hun nieuwe onderkomen met ruime verblijven in het Ayub Park. Er gebeuren veel positieve dingen en we zijn u zeer dankbaar voor uw steun. Volg de volgende stappen, vooral de verhalen van #FreeKaavan en de beren. 

Preparing for transport

Succes! We hebben de eerste dieren overgebracht!

Na een vermoeiende maand voor ons team in Pakistan, zitten er nu 3 wolven en 2 apen in hun nieuwe huis met ruime verblijven. Vandaag zijn dr. Amir Khalil en zijn team er samen met de Islamabad Wildlife Management Board (IWMB) in geslaagd om de dieren veilig naar het Ayub Park te vervoeren, een uur rijden van de hoofdstad. We hopen dat we hetzelfde kunnen doen voor de overgebleven dieren in de Marghazar Zoo.

Bear in the corner in the Islamabad Zoo in Pakistan

Belangrijke bevindingen na de dierenartscontroles van Suzie & Bubloo in Marghazar Zoo

In de afgelopen dagen moest het team ter plaatse improviseren en een veldhospitaal opzetten, waar zij samen met lokale dierenartsen Dr. Amir Khalil en Dr. Frank Goeritz van het IZW (Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research) de twee beren onder volledige anesthesie grondig konden onderzoeken. Dit zijn de resultaten van de veterinaire controles:

Vrouwelijke beer Suzie mist bijna al haar tanden, wat niet ongebruikelijk is voor voormalige dansende beren omdat hun eigenaren ze verwijderen om te voorkomen dat het dier mensen schade berokkent. De wond van de tumorverwijderingsoperatie was nog open en geïnfecteerd. De dierenartsen gaven de nodige behandeling en zorgden ervoor dat haar gezondheidstoestand werd gestabiliseerd. Niettemin ontdekte het team problemen met haar nieren en lever, die voortdurend moeten worden gecontroleerd. Bovendien zijn Suzie's klauwen geknipt en zijn haar leefomstandigheden verbeterd.
Mannetjesbeer Bubloo is in een algemeen goede staat. Bijna al zijn tanden zijn ook verwijderd, maar een van de resterende tanden is ernstig geïnfecteerd en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Op ons advies krijgen beide beren nu voedzaam voedsel. Ze hebben constante medische aandacht en zorg nodig, die momenteel niet kan worden verleend in de Marghazar Zoo. Aangezien geen van de opvangcentra in Pakistan bereid is Suzie en Bubloo op te nemen, hebben we aangeboden om ze over te brengen naar een van onze berenreservaten en verwachten we hierover de definitieve beslissing van de regering van Pakistan.

Dr Amir Khalil en olifant Kaavan

Kaavan, de eenzaamste olifant ter wereld

Een van de dieren die we mochten ondersteunen bij het verhuizen is olifant Kaavan. Er is ons gevraagd om medisch onderzoek te doen om te zien of hij geschikt is voor transport. Onder de strengste veiligheidsmaatregelen voerde ons team onder leiding van Dr. Khalil en Dr. Goeritz van IZW (Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research) het onderzoek op Kaavan uit. Nadat de olifant was verdoofd, namen ze bloedmonsters, maten hem op en plaatsten een microchip in zijn linkerschouder.
Ons team ontdekte dat Kaavan door ondervoeding en gebrek aan lichaamsbeweging zichtbare tekenen van obesitas vertoont. Ook zijn zijn nagels gebarsten en misvormd, wat kan worden toegeschreven aan de ongeschikte vloer en structuur van zijn verblijf. Een gebrek aan verrijkingen en de afwezigheid van een partner hebben geresulteerd in een aantal stereotiepe gedragingen - hij is buitengewoon verveeld en eenzaam.
Al met al is zijn algemene gezondheidstoestand goed genoeg om te worden verplaatst. Na ons onderzoek en het verslag dat maandag wordt ingediend, zullen de autoriteiten beslissen over de vervolgstappen van zijn verhuizing. Blijf ons volgen voor meer updates over Kaavan!

Dr. Amir Khalil en zijn team zijn ter plaatse!

Hoewel reizen vanwege alle COVID-19-beperkingen moeilijk is, is ons team erin geslaagd Islamabad te bereiken. Vandaag willen we beginnen met de broodnodige dierenartscontroles voor de resterende dieren in de Marghazar Zoo. Doe mee en help hen door nu te doneren!

Bear in a cage

Dr. Amir Khalil en zijn team steunen de redding van dierentuindieren

Vooral twee dieren hebben dringend hulp nodig: twee voormalige dansende beren. Ze hebben geen tanden en een van hen lijdt aan een geïnfecteerde wond die ontstond na een operatie waarbij een tumor was verwijderd. Samen met de Islamabad Wildlife Management Board zullen we ons best doen om ze allemaal zo snel mogelijk te helpen. Elke minuut telt en zoals gewoonlijk is ons team ter plaatse vastbesloten om de levens van deze dieren voorgoed te veranderen. Help nu!

Wolves in a cage

Dramatische situatie in de dierentuin van Islamabad!

Na een baanbrekende beslissing van het Hooggerechtshof van Islamabad om de in financiële nood verkerende dierentuin van Marghazar te sluiten, werd een onmiddellijke verhuizing van alle dieren gepland. Vanwege onervaren dierenverzorgers was er een schrijnend incident, waarbij twee leeuwen door de gevolgen van een brand het leven lieten. We zijn gevraagd om te helpen bij de urgente verhuizing van alle overgebleven dieren. Nu of nooit hebben we de kans om de levens van de beren, wolven, apen en konijnen voorgoed te veranderen. Wilt u doneren voor deze wanhopige dieren?

2016-2019

VIER VOETERS maakte een beoordelingsrapport van de instelling met duidelijke aanbevelingen voor verbetering van het voedsel en de fysieke verzorging van de dieren, evenals een veterinair trainingsprogramma en richtlijnen voor gezondheidsbehandeling.

#SupportPakistaniAnimals

HELP ONS OM HET LEED VAN DE OPGESLOTEN DIEREN IN DE ISLAMABAD ZOO TE BEËINDIGEN 

#FOURPAWSinPakistan

doneer