DonerenAdopteren
Helping animals in the Philippines

Uitbarsting van de vulkaan ‘Taal’  op de Filipijnen

Disaster Relief Unit Mission 2020

Zondag 12 januari 2020 barstte de vulkaan Taal op het eiland Luzon uit waarop ook de hoofdstad Manilla gelegen is. De vulkaan wordt een van de gevaarlijkste ter wereld genoemd - met ongeveer een half miljoen mensen die samen met hun dieren in de 14 km directe gevarenzone leven. Ze evacueerden zo snel mogelijk en gelukkig konden ze aan de uitbarsting van de vulkaan ontsnappen.


Veel dieren, in eigendom en wild, hadden niet hetzelfde geluk. As maakte hen het ademen  moeilijk en dikke lagen daarvan bedekten alles wat ze konden zien. De dikke en zware laag vernietigde de meeste onderkomens - het is moeilijk je de gruwel en angst voor te stellen die deze dieren in deze paar donkere dagen ondergingen.


Maar waar dieren in nood zijn, zijn er mensen die hen helpen. Een van de groepen die de uitdaging aanging was de Animal Kingdom Foundation (AKF). Ze hielpen snel bij het organiseren van de snelle respons, waardoor veel levens werden gered. Met het verstrijken van de tijd sinds de uitbarsting is er nog steeds hulp nodig voor deze dieren - en daarom is de organisatie weer in gang gezet door op langere termijn voedsel en behandeling te bieden aan de dieren die het nodig hebben.


VIER VOETERS werd voor een evaluatie van het vulkaaneiland uitgenodigd om zich bij AKF aan te sluiten en om te zoeken naar meer dieren in nood. Ons rampenbestrijdingsteam hielp sommige gemeenschappen rechtstreeks met hun dieren door meer dan 1000 kg voedsel te leveren en te verdelen aan varkens, kippen, honden en katten. Wanneer ons team een gewond of lijdend dier tegenkwam, hielpen ze de lokale dierenarts met het aanschaffen van medicijnen en het behandelen.

Deze geweldige reactie van vele vriendelijke mensen heeft wederom aan iedereen laten zien dat dieren belangrijk zijn voor deze gemeenschappen en niet mogen worden vergeten wanneer het noodlot toeslaat.

‘De gemeenschappen rond de vulkaan Taal beginnen net te herstellen na de enorme vulkaanuitbarsting. Ons team met onze lokale partnerorganisatie, Animal Kingdom Foundation, vermindert het dierenleed door levensreddende noodvoeding en medicijnen te verstrekken aan dieren die met deze ramp worden geconfronteerd. VIER VOETERS redt en beschermt dieren bij rampen.’

Jackson Zee, Director Disaster Relief Unit at FOUR PAWS

Helping animals after volcano ‘Taal’ erupted in the Philippines

red meer dieren zoals deze

steun ons

Zoek