Oorlog in Oekraïne

Ons werk voor dieren in nood gaat onverminderd door, zelfs tijdens oorlog. We zijn vastbesloten om dieren te helpen en te redden uit noodsituaties. Sinds het begin van de oorlog, in februari 2022, zetten we ons in om bij te dragen aan het welzijn en de veiligheid van mens als dier. Zo blijven we zwerfdieren helpen met ons castratieprogramma, vangen we beren op in onze opvang in Oekraïne, leverden we duizenden kilo's voedsel aan hongerige dieren en ook hielpen we vluchtelingen hun huisdieren veilig de grens over te brengen.

Lees meer over ons werk in Oekraïne

Veelgestelde vragen over de situatie in oekraïne

Veelgestelde vragen over de situatie in oekraïne

De oorlog heeft ook grote invloed op dieren. Dit is hoe u kunt helpen


Meer
Amir Khalil dierenarts bij VIER VOETERS

Missie naar Oekraïne

Voedsel voor dierentuinen


Meer
VIER VOETERS levert bijna 20 ton voedsel voor dieren in Oekraïne

VIER VOETERS levert bijna 20 ton voedsel voor dieren in Oekraïne

Oekraïense dierentuinen dreigen zonder voedselvoorraden te komen – VIER VOETERS in actie op officieel verzoek van Oekraïense autoriteiten.


Meer
Redding Beer Vova

Redding Beer Vova

Restaurantbeer uit Oekraïne krijgt een tweede kans


Meer
Hond in transportkrat

Oekraïne: de grens over met huisdieren

Het land verlaten met uw hond, kat of andere huisdieren naar de buurlanden


Meer
Noodreddingsoperatie van vijf beren

Beren overgebracht vanwege gevaar door oorlogsgeweld

VIER VOETERS vangt beren op van partnerorganisatie uit de regio Kiev


Meer
Meer lezen
Dasha and Lelya

Steun ons werk voor Oekraïne

DONEER NU

ALLE UPDATES

Volg ons!

Blijf op de hoogte van dit onderwerp en alle andere VIER VOETERS activiteiten. Volg onze social media kanalenFacebookInstagram en YouTube.

27.6.2023
Geredde hond van overstromingen

Gered van de overstromingen

VIER VOETERS blijft dierenvoer, medicijnen en reddingsmateriaal naar de getroffen gebieden brengen na de recente verwoesting van de Kachovka-dam in Oekraïne. De overstromingen die het gevolg waren, brachten nog meer pijn en lijden voor mens en dier in het door oorlog geteisterde land. Een van de dieren die in veiligheid werd gebracht en behandeld na de overstroming, was hond Nadiya met haar tien puppy’s. 

15.6.2023
Beren Dasha en Lelya in BERENWOUD Müritz

Van Domazhyr naar Müritz 

De bruine berenzusjes Dasha en Lelya werden in 2019 gered uit een hotel en restaurant in Skole, waar ze werden gehouden om toeristen te lokken. Een nieuw hoofdstuk voor de geredde bruine beren staat op het punt te beginnen. Lelya heeft medische behandeling nodig, maar vanwege de aanhoudende moeilijke tijd kan ze die niet krijgen in Oekraïne. Daarom zullen de zusjes samen worden overgebracht naar BERENWOUD Müritz, waar Lelya zal worden behandeld.

7.6.2023

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Dringende hulp na doorbraak Kachovka-dam 

Oekraïne heeft al zoveel te verduren gehad door de aanhoudende oorlog, en nu wordt het land opnieuw geconfronteerd met een verwoestende klap. De recente doorbraak van de Kachovka-dam, in de regio Cherson, heeft voor nog meer wanhoop in het land gezorgd. Duizenden onschuldige mensen- en dierenlevens lopen gevaar door de overstromingen en ze hebben onze hulp nu meer dan ooit nodig.
 We sturen dierenvoer, medicijnen en reddingsmateriaal naar de getroffen gebieden in en nabij Cherson. Bovendien behandelen onze dierenartsen in Oekraïne zoveel mogelijk geëvacueerde dieren. 

5.6.2023
Leeuwin Vasylyna in FELIDA

Leeuwin Vasylyna 

In de zomer van 2022 zwierf een jonge leeuwin midden in de oorlog door de straten van de regio Kharkiv nadat ze was ontsnapt uit privé-bezit. Dierenwelzijnsactivisten konden haar snel vangen en brachten haar naar een tijdelijk onderkomen bij Wild Animal Rescue. Door de moeilijke tijd werden de opvolgende maanden onzeker. Het was lastig te weten wanneer de verhuizing van Vasylyna naar FELIDA in Nederland eindelijk kon plaatsvinden. In juni 2023 was het eindelijk tijd om haar over te brengen.

17.3.2023
Het Mobile Clinic Stray Animal Care team helpt een dier

Steun voor opvangcentrum Sirius

Ons Mobile Clinic Stray Animal Care team, dat helpt bij het castreren en behandelen van honden en katten, heeft onlangs de aftrap gegeven voor hun werk dit jaar met een succesvolle missie naar het Sirius Shelter in de regio Kiev. Ondanks de moeilijke omstandigheden in het asiel slaagde ons team erin om 140 honden en katten te castreren in slechts acht werkdagen. Dit is een enorme prestatie, want niet alleen dieren in het asiel, maar ook uit een lokaal dorp werden behandeld dankzij vrijwilligers die ze naar ons team brachten! Volgens de eigenaar zijn alle 3.500 dieren in de Sirius Shelter nu gecastreerd. Ons Oekraïense zwerfdierenzorgteam gaat nu verder naar Berdychiv in de regio Zhytomyr, waar ze een maand lang zwerfhonden en -katten zullen helpen. We zijn vastbesloten om door te gaan met ons werk om een verschil te maken voor dieren in Oekraïne.

4.1.2023
Kat Kisa in Oekraïne

Project Kishka 

In 2022 hebben we in het kader van Project Kishka (wat vrouwtjeskat betekent in het Oekraïens) al 461 katten behandeld. Dit jaar gaat het project, dat zich richt op zwerfkatten, verder in de Oekraïense steden Chernihiv, Sumy, Boryspil, Poltava en Uman.

15.12.2022
Dierenarts in Oekraïne voor USAVA

Steun voor dierenartsen 

VIER VOETERS is een samenwerking gestart met de Ukrainian Small Animal Veterinary Association (USAVA) om dierenartsen in enkele Oekraïense steden die het zwaarst getroffen zijn door de oorlog in staat te stellen hun levensreddende werk voort te zetten. Voor huisdieren en voor zwerfdieren, want zwerfdieren zijn tenslotte niets minder dan huisdieren zonder dak boven hun hoofd. Sinds december zijn er al meer dan 700 honden en katten behandeld met dit project.

15.12.2022
Levering van voedsel voor zwerfhonden en katten in Oekraïne

Voedsel geven in Mykoliav en Kherson

Sinds december hebben we samen met onze partner UPAW 24 ton dierenvoeding geleverd, waarmee we 4.000 honden en katten voor een hele maand van voedsel hebben voorzien.Zonder deze samenwerking zouden veel honden en katten geen schijn van kans hebben tijdens de oorlog. VIER VOETERS is al meer dan tien jaar actief in het land, maar vandaag de dag is hulp meer dan ooit nodig. Onze teams blijven daarom hard doorwerken, want elk dierenleven is het waard om gered te worden. 

15.11.2022
Adoptieprogramma voor asielen

Adoptieprogramma voor asielen

Op 15 november lanceerde VIER VOETERS de Shelter Adoption Academy, een online programma voor asielen in Oekraïne waarmee ze hun adoptiepercentage kunnen verbeteren. Het programma is ontwikkeld door deskundigen op het gebied van dierenwelzijn, hondengedrag, training en onderwijsspecialisten. De onlinecursus is ontwikkeld na een succesvolle pilot met een hondenasiel in Oekraïne, die resulteerde in een toename van 70% in het lokale adoptiepercentage van het asiel. De 'Shelter Adoption Academy' komt op een moment dat er wereldwijd een toename is van het aantal huisdieren in asielen. Dit gebeurt als gevolg van de wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne, die heeft geleid tot een wereldwijde crisis in de kosten van levensonderhoud en een stijging van de energieprijzen. 

24.10.2022
Zwerfkat in Oekraïne

Lancering van Project Kishka

Op 24 oktober is Project Kishka gelanceerd door VIER VOETERS om zwerfkatten in Oekraïne te helpen die vaak worden achtergelaten. Sinds het begin van de oorlog is de zwerfdierenpopulatie in Oekraïne enorm toegenomen en NGO's blijven gemeenschappen ondersteunen met hun lokale castratieprogramma's. Helaas maken katten meestal geen deel uit van deze programma's. Daarom heeft VIER VOETERS Project Kishka gelanceerd om tegen december 2023 10.000 katten in Oekraïne te castreren, vaccineren en medisch te behandelen. 

8.9.2022
Beer Bakhmut in BERENWOUD Domazhyr

Noodredding van een beer in Oekraïne

Toen een mannelijke bruine beer werd achtergelaten op een privélocatie in de door oorlog verscheurde Donetsk-regio, aarzelde ons team ter plekke niet om in te grijpen en hem een nieuw thuis te geven! Beer Bakhmut, die zijn naam kreeg van de plek waar hij werd gered, werd gestrest en ondervoed aangetroffen in zijn verwoeste verblijf met een kapot dak. Nadat hij de afgelopen dagen door het Oekraïense leger was gevoed, is de beer in samenwerking met UAnimals en 'Wild Animal Rescue' naar ons BERENWOUD Domazhyr gebracht, waar een ervaren team Bakhmut's gezondheidstoestand kan onderzoeken en verder kan kijken naar oplossingen voor de lange termijn.

16.6.2022
Geëvacueerde beren gaan weer terug naar White Rock Shelter

Geëvacueerde beren weer terug naar huis

 Begin maart werden zeven beren uit "White Rock Bear Shelter" in de buurt van Kiev overgebracht naar ons BERENWOUD Domazhyr, omdat hun veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden. Drie van deze beren zijn later naar Duitsland gebracht, de andere vier beren bleven bij ons. Onze toegewijde dierverzorgers zorgden meer dan drie maanden lang voor ze. De beren voelden zich al snel thuis en genoten volop van het leven in ons BERENWOUD. Nu de situatie wat rustiger is en de eigenaren het veilig achten, gaan de vier beren weer terug naar huis (16.06.2022). Hun reis verliep goed en de beren zijn veilig thuisgekomen.

13.6.2022
Beer Vova bij BERENWOUD Domazhyr

BERENWOUD Domazhyr is weer open

Sinds 20 mei 2022 is ons BERENWOUD Domazhyr weer open voor bezoekers. Om de veiligheid en het welzijn van de bezoekers en het personeel te garanderen, moeten bezoekers een afspraak maken om naar de opvang te komen. Voor nu mogen slechts een beperkt aantal mensen per dag naar het BERENWOUD komen.  

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zwerfdierenteam redt levens in regio Kiev 

Duizenden mensen en dieren lijden onder de oorlog in Oekraïne. Vooral de regio Kiev werd in het begin van de oorlog zwaar getroffen. Nu het Russische leger zich terugtrekt, wordt de impact pas echt zichtbaar. De hele regio in het noorden van Kiev is verwoest, veel mensen verloren hun leven en talloze gebouwen, waaronder woningen en ziekenhuizen, zijn met de grond gelijkgemaaktMaar ook voor dieren is deze oorlog rampzalig. Dierenartspraktijken en asiels in het gebied zijn totaal vernield of grotendeels verlaten. Veel huisdieren zwerven nu op straat en veel zwerf- en asieldieren zijn doodsbang en gewond. VIER VOETERS wil deze dieren helpen en ze de zorg geven die ze nodig hebben. Daarom hebben we een tijdelijk dierverzorgingsproject opgezet in het dorp Belogorodka in de Kiev regio en zijn we actief in BuchaIrpin en omringende gebieden. 

29.4.2022
Dierenvoer voor dierentuindieren in Kiev, Oekraïne

#FoodForAnimals: een tweede noodlevering van voer is onderweg!

VIER VOETERS brengt nog eens 20 ton voedsel voor dierentuindieren naar Oekraïne. Een trein van de Oostenrijkse Nationale Spoorwegen is met het voedsel vertrokken vanuit Wenen, Oostenrijk. Het kan tot een week duren voordat de levering bij Kiev Zoo aankomt. Lees meer over de missie! Lees meer over deze missie!

Update 09.05.2022 | Het voedsel voor dieren is aangekomen in Oekraïne. Het hooi en voedsel zal nu bij Kiev Zoo worden verdeeld over dierentuinen in Kharkiv,  Odessa, Mykolayiv, Cherkassy, Kyiv en Mena. 

Voedsel voor dieren in asielen

Voedsel voor asielen in nood 

Via het UPAW platform wordt er voedsel naar de dierenasielen in Oekraïne gebracht die dit het hardst nodig hebben. Zo worden kleine en grote asielen geholpen maar ook vrijwilligers die zwerfdieren voeren in het oosten van het land. Een van deze asielen is het ‘Chance’-asiel in Zaporizhia, dat oudere zwerfhonden opvangt. Sinds het begin van de oorlog heeft UPAW in Oekraïne al meer dan 300 ton dierenvoedsel afgeleverd voor meer dan 12.000 honden en 9.000 katten. 

6.4.2022
#VoedselVoorDieren: Noodlevering van voer

#VoedselVoorDieren: Noodlevering van voer!

Onze steun voor Oekraïense dieren gaat door, dankzij de lokale autoriteiten. Het is ons gelukt om een vrachtwagen met bijna 20 ton dierenvoer naar Kiev Zoo te sturen. Vanuit hier wordt het voer over dierentuinen in de regio verspreid. De levering bevat vooral speciaal voer voor olifanten, giraffen, nijlpaarden neushoorns, vogels, maar ook hooi. Ook hebben we honden- en kattenvoer meegenomen dat verdeeld wordt onder asiels. Steun ons werk alstublieft met een donatie.

 Update 08.04.2022 | Goed nieuws: onze vrachtwagen is aangekomen bij Kiev Zoo! Na een lange reis, is de vrachtwagen gearriveerd.

1.4.2022
Hond in Oekraïne

UPAW brengt tonnen voedsel naar dierenasiels in Oekraïne

VIER VOETERS  heeft samen met Animal ID en Dogs Trust Worldwide een platform opgezet onder de naam Ukrainian Pet Association Worldwide (UPAW). Hiermee kunnen asielen in nood aangeven wat ze het hardst nodig hebben, zoals voedsel, medicijnen en andere benodigdheden. Tot nu toe zijn er via UPAW al meer dan 1000 aanvragen verwerkt en heeft UPAW al zo'n 300 ton voedsel uitgedeeld in Oekraïne. 

30.3.2022

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Hulp voor dieren aan de Oekraïense grenzen 

Toen de oorlog in Oekraïne begon, werden veel dieren zwaar getroffen. VIER VOETERS kwam samen met haar partners direct in actie om te helpen. Veel vluchtelingen nemen hun huisdieren mee en in de afgelopen weken hebben we al meer dan 1500 dieren geholpen. We geven ze broodnodige spullen zoals voedsel en medicijnen en voorzien ze van medische zorg. Zo willen we de dieren voorbereiden op de rest van hun reis. Doneer vandaag en steun ons werk voor Oekraïne en de dieren.  

24.3.2022
Beer Vova in een kooi bij een restaurant in Oekraïne

Beer Vova is gered!

Vova zat jarenlang opgesloten in een kleine, kale kooi bij een restaurant in Oekraïne. Daar werd hij gebruikt om bezoekers te trekken. Hij heeft nooit kunnen graven, klimmen of zwemmen en uit verveling beet hij vaak op de tralies van zijn kooi. Maar dat is nu voorbij! Want wij hebben hem gered, samen met de Oekraïense organisatie UAAA. Inmiddels is hij aangekomen bij ons BERENWOUD Domazhyr, waar hij eindelijk kan genieten van het leven in een natuurlijke omgeving.

22.3.2022
Popeye en Asuka voelen zich al thuis in Duitsland

Popeye and Asuka voelen zich al thuis

Eerder deze maand werden de twee berenwelpjes uit White Rock Bear Shelter in de buurt van Kiev geëvacueerd vanwege de hevige gevechten in het gebied. Wij hebben de twee beren tijdelijk opgevangen in ons BERENWOUD Domazhyr in het westen van Oekraïne. Inmiddels heeft Alternativer, Bärenpark Worbis, gerund door Stiftung für Bären, ze een permanent thuis gegeven in Duitsland. Popeye en Asuka zijn nu druk bezig met het verkennen van hun nieuwe omgeving en daar hebben ze veel plezier mee! 

20.3.2022
Zorg voor vluchtelingen uit Oekraïne in Roemenië

Zorg voor vluchtelingen uit Oekraïne in Roemenië 

Elke dag komen er vluchtelingen uit Oekraïne aan op het treinstation van Boekarest. Onze partnerorganisatie Animal Society werkt onvermoeibaar door om hen te helpen en ze van dierenvoer en andere spullen voor hun huisdieren te voorzien. Onze Animal Assisted Intervention-teams en hun honden brengen ook bezoeken aan drie vluchtelingencentra in Peris en Magurele. Deze bezoeken zijn vooral voor de kinderen een fijne afleiding. We zien dat zelfs in de zwaarste tijden honden een glimlach op gezichten kunnen toveren! 

18.3.2022

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Een persoonlijke boodschap 

Ihor Nykolyn, directeur van BERENWOUD Domazhyr, laat u graag persoonlijk weten hoe het met de beren in onze opvang gaat.  Wilt u BERENWOUD Domazhyr en onze beren helpen? Doneer dan vandaag!  

17.3.2022
Noodhulp voor dierenasielen in Oekraïne

Noodhulp voor dierenasielen

VIER VOETERS heeft de handen ineengeslagen met Animal ID en Dogs Trust Worldwide en we staan op het punt om het online platform UPAW (Ukrainian Pet Association Worldwide) te lanceren. Hiermee kunnen asielen in nood direct noodzakelijke goederen aanvragen. UPAW zal de distributie van honden- en kattenvoer naar honderden asielen in Oekraïne vergemakkelijken. 
In de tussentijd is er al meer dan 176 ton voer uitgedeeld aan meer dan 100 asielen in Kiev, Charkov en vele andere steden. Dit komt neer op het voeren van meer dan 100.000 honden en katten! 

16.3.2022
3 beren zijn veilig van Oekraïne naar Duitsland gebracht

3 beren zijn veilig van Oekraïne naar Duitsland gebracht 

In de eerste week van maart werden zeven beren door Save Wild Fund geëvacueerd uit White Rock Shelter in de buurt van Kiev en naar ons BERENWOUD Domazhyr gebracht als tijdelijke oplossing. Vanwege de maximale opvangcapaciteit bij ons BERENWOUD kunnen we niet alle zeven beren langdurig opvangen. Ook in onze andere opvangcentra voor beren in Europa is er momenteel geen ruimte voor de beren. Daarom heeft ons team, samen met WHITE ROCK Bear Shelter en Bears in Mind uit Nederland, samengewerkt met twee Duitse organisaties die de beren permanent op kunnen vangen. Alternativer Bärenpark Worbis, gerund door Stiftung für Bären zal de twee berenwelpjes, Popeye en Asuka, huisvesten. Zij hebben de drie beren van BERENWOUD Domazhyr naar Duitsland gebracht, en Tierschutzzentrum Weidefeld, gerund door Tierschutzbund, zal het nieuwe thuis worden van de Aziatische zwarte beer Malvina. We zijn erg dankbaar dat zij de beren permanent in Duitsland zullen opvangen. Heel veel dank aan iedereen die deze actie en al ons werk in Oekraïne ondersteunt! 

15.3.2022
Noodevacuatie van paarden

Noodevacuatie van paarden 

Eerder deze week bracht onze Roemeense partner ARCA ons in contact met een paardenstal in de buurt van de Oekraïense havenstad Odessa in verband met een noodevacuatie. Omdat de veiligheid van de paarden niet meer kon worden gegarandeerd, heeft ARCA samen met een groep van de Roemeense ruitervereniging een transport georganiseerd van de Moldavisch-Oekraïense grens naar Roemenië. Niet alleen voor de paarden, maar ook voor de eigenaren en hun hond en kat. Ons team maakte deel uit van een humanitair konvooi en moest een afstand van 1700 kilometer afleggen, de reis duurde in totaal drie volle dagen. Om zoveel mogelijk levens te kunnen redden, zijn grote vrachtwagens nodig, goedgekeurd voor paardentransport. Wie kan ons daarmee helpen? Neem dan contact op, in het Engels, met office@arcahelp.org. 

14.3.2022
Beer Chada

Wakker worden en foerageren 

Ondanks de huidige situatie, maken het team en de beren in ons BERENWOUD Domazhyr het naar omstandigheden goed. Ons geweldige team blijft voor de 36 beren in de opvang zorgen, vooral nu de helft van de beren uit hun winterrust is ontwaakt. De andere helft rust nog en we zijn benieuwd wanneer zij actief worden en op zoek naar voedsel gaan.  

Chada is de bruine Himalaya  beer die vorige week uit White Rock Bear Shelter naar ons toekwam. Zij is al druk aan het foerageren in haar nieuwe omgeving. 

14.3.2022
Fysieke en emotionele steun in Oekraïne

Fysieke en emotionele steun 

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne hebben onze therapiehond Busia en haar begeleidster Natalia de broodnodige fysieke en emotionele steun verleend aan vele gezinnen en kinderen. Als Natalia niet bezig is met het voeren en verzorgen van dieren in het asiel in Vinnytsia (waar we vorige week voedsel aan hebben gedoneerd), biedt ze een plek aan gezinnen die aankomen na een lange en vermoeiende reis. En terwijl Natalia ervoor zorgt dat de mensen weer fysiek op krachten komen, doet Busia haar uiterste best om hen op te vrolijken met haar lieve karakter. 

10.3.2022
BERENWOUD Domazhyr

Een nieuwe update over ons berenreservaat

Ondanks de huidige omstandigheden, zit ons team ter plaatse niet stil en blijven onze collega’s zorgen voor de 36 geredde beren. Terwijl de meeste beren nog steeds in winterrust zijn, worden sommige al wakker. Zij worden langzaam actief en beginnen kleine beetjes te eten. Popeye en Asuka, twee van onze nieuwste leden sinds de noodredding met onze partner White Rock Bear Shelter, beginnen voorzichtig hun nieuwe omgeving te verkennen.

9.3.2022
Hulp voor Oekraïense huisdieren in Roemenië

Hulp voor Oekraïense huisdieren in Roemenië 

Ons team in Roemenië en onze partner Animal Society reageren snel en adequaat op de huidige crisissituatie. Wij bieden ondersteuning aan vluchtelingen die samen met hun huisdier na een zware en uitputtende reis aankomen op het centraal station van Boekarest. Ze worden in een tent in de stationshal verwelkomd en kunnen hier in alle rust even op adem komen. Wanneer de vluchtelingen er klaar voor zijn, worden de dieren verder verzorgd met, wanneer nodig, gratis medische zorg, ontwormen en inenting tegen rabiës. Ook bieden we spullen voor de dieren aan, zoals water, voeding, voederbakjes, reismanden, honden/ katten riemen, halsbanden, speeltjes en warme dekens.

8.3.2022
Van binnen – naar buitenverblijf

Van binnen – naar buitenverblijf 

Van de zeven beren die zijn geëvacueerd van White Rock Bear Shelter naar BERENWOUD Domazhyr, zijn de twee welpen en twee volwassen beren naar hun buitenverblijven gegaan. De beren en het team in Domazhyr maken het naar omstandigheden goed.

8.3.2022
Help for shelter dogs

Eindelijk hondenbrokken af kunnen leveren

Onze teams in Oekraïne van Animal Assisted Intervention (AAI) en Stray Animal Care (SAC) hebben gisteren 1,5 ton aan hondenbrokken kunnen leveren aan opvang Vinmsfa in Vinnytsia. Hiermee kunnen deze lokale asiels een maand lang zo'n 320 honden voeren. De komst van de hondenbrokken was een enorme opluchting, omdat het voedsel op begon te raken en er helaas elke dag meer en meer honden bijkomen.

7.3.2022
Vervolg noodredding beren

Vervolg noodredding beren 

Afgelopen weekend heeft onze opvang BERENWOUD Domazhyr zeven nieuwe beren opgevangen. De eerste vijf beren die verbleven in White Rock Bear Shelter in de buurt van Kiev, zijn zaterdag avond gearriveerd. Gisteravond zijn de overige twee beren ook veilig aangekomen in Domazhyr. Hiermee biedt BERENWOUD Domazhyr nu onderdak aan 36 beren in totaal. Wij zijn constant aan het kijken waar onze hulp nog meer nodig is. En waar wij zodra het veilig genoeg is, meer dieren kunnen redden. Hier is veel hulp voor nodig. Wilt u ook helpen? Maak dan nu uw gift over voor de dieren

5.3.2022
Noodredding 5 beren

Noodredding 5 beren

In noodsituaties moeten wij snel kunnen handelen! Wij hebben dan ook vijf beren kunnen evacueren van White Rock Bear Shelter, dat in de buurt van Kiev ligt. De beren zijn overgebracht naar BERENWOUD Domazhyr, omdat hun veiligheid in White Rock niet langer gegarandeerd kon worden.

3.3.2022
Bedankt voor uw medeleven!

Bedankt voor uw medeleven!

Voor iedereen die medeleven en betrokkenheid heeft getoond voor BERENWOUD Domazhyr, heel erg bedankt! We zijn overladen met berichtjes en steunbetuigingen van over de hele wereld. Dit heeft ons enorm goed gedaan. Ondanks de omstandigheden, maken de beren en onze collega’s het gelukkig goed. De meeste beren zijn nog steeds in hun winterrust. We houden u op de hoogte!

1.3.2022
Met huisdieren de Oekraïense grens over tijdens de oorlog

Steun voor mensen en hun huisdieren

We kijken geschokt toe hoe Oekraïne wordt getroffen door oorlog en vele duizenden mensen voor het geweld op de vlucht slaan. VIER VOETERS is blij met het besluit van de Europese Commissie om de EU- grenzen open te stellen voor Oekraïners die met huisdieren reizen, zelfs zonder een geldig dierenpaspoort en microchip. Om vluchtelingen en hun huisdieren te helpen, werken we samen met onze partners in de buurlanden van Oekraïne. Meer informatie voor Oekraïners die met hun huisdier de grens oversteken, vindt u hier:
Poolse grens

Slowaakse grens

Hongaarse grens

Roemeense grens

Moldavische grens: geen link, maar Moldavië laat gezelschapsdieren toe. Instructies worden gegeven bij aankomst!
 

28.2.2022
Update over onze beren en het team in Oekraïne

Update over onze beren en het team in Oekraïne

Het zijn bizarre en onzekere tijden. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met onze beren en collega’s in Oekraïne. De meeste beren zijn nog steeds in winterrust. Sommige zijn al wakker, zoals Potap. Zij krijgen de nodige zorg en volgen weer hun dagelijks ritme.

24.2.2022
Hart onder de riem voor iedereen in Oekraïne

Hart onder de riem voor iedereen in Oekraïne

We zijn zeer bezorgd over de huidige crisis in Oekraïne en volgen de ontwikkelingen op de voet. Onze gedachten gaan uit naar iedereen in de regio - zowel mensen als dieren. We blijven in contact met onze collega's in het land en leven mee met hun families. Hun gezondheid en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. De collega's van ons zwerfdierenteam en BERENWOUD Domazhyr zijn veilig en de 29 beren in ons opvangcentrum maken het naar omstandigheden goed. We blijven ze natuurlijk de best mogelijke zorg geven en houden u op de hoogte van de stand van zaken.

Zoek