Redding Beer Vova

mrt. 2022

Domazhyr

Redding beer Vova

Restaurantbeer uit Oekraïne krijgt een tweede kans

1.4.2022

Vova werd jarenlang in een kleine, betonnen kooi bij een restaurant in West-Oekraïne gehouden. Daar werd hij gebruikt om bezoekers te trekken. Helaas was dit tot vorig jaar gewoon legaal. We konden Vova alleen redden als zijn eigenaar de 20-jarige beer vrijwillig aan ons zou afstaan.  

Vova werd in vreselijke omstandigheden gehouden. Hij kon niet graven, zwemmen of klimmen. Uit verveling liep hij steeds hetzelfde rondje in zijn kooi.

Hoop voor Vova

In november 2021 werd het houden van beren bij restaurants illegaal in Oekraïne. VIER VOETERS kwam toen gelijk in actie en nam contact op met de autoriteiten om Vova in beslag te nemen. Dit was onze kans om Vova een goed leven te geven in ons BERENWOUD Domazhyr in Oekraine. Ondanks het nieuwe verbod, besloot de rechtbank anders.

Maar we gaven niet op en deden er alles aan om Vova uit zijn kleine kooi te bevrijden. Helaas konden we Vova niet redden zonder een bevel tot inbeslagname. Daarom deden we een beroep op de Oekraïense autoriteiten om zich aan de wet te houden en Vova in beslag te nemen.

Meer dan 20.000 mensen hebben onze petitie getekend om Vova te bevrijden, maar de rechtbank heeft Vova's zaak toch afgewezen. 

Eindelijk veilig

Begin 2022 is er veel gebeurd. Het restaurant waar Vova werd gehouden is afgebrand en Rusland viel Oekraïne binnen. Vova raakte niet gewond door de brand, maar zijn veiligheid kon niet langer gegarandeerd worden. Daarom vroegen de autoriteiten ons om Vova zo snel mogelijk te redden.

Wij kwamen gelijk in actie en op 23 maart werd Vova door onze partners naar ons BERENWOUD Domazhyr gebracht. Nu heeft hij eindelijk het leven dat hij verdient.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Update: april 2022

Vova voelt zich al helemaal thuis bij ons BERENWOUD Domazhyr. De eerste paar dagen na zijn redding was hij nog een beetje nerveus, maar nu is hij al veel rustiger. Hij is gek op zwemmen en spelen en houdt erg van eten, vooral pinda's. 

Vova is ook erg blij met zijn nieuwe buren: berin Martha en berenwelpjes Jenny, Moris, Toby en Andor.

Help dieren zoals Vova

Help de dieren in Oekraïne

Doneer vandaag

Zoek