Amir Khalil dierenarts bij VIER VOETERS

Missie naar Oekraïne

Voedsel voor dierentuinen

29.4.2022

De oorlog in Oekraïne blijft aanhouden en veel mensen moesten hun thuis verlaten. De situatie voor de dieren in het land blijft verontrustend; ze hebben ons meer dan ooit nodig. 

VIER VOETERS verdubbelt de hulp voor dierentuinen in Oekraïne en levert nog eens 20 ton dierenvoeding. Met deze extra levering willen we de dieren en hun verzorgers helpen. Lees meer over deze missie.

Begin april organiseerden we een eerste voedseltransport voor de dierentuinen. Lees meer hierover.

Help de dieren in Oekraïne!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

#FoodForAnimals

Blijf op de hoogte! Bekijk de laatste updates op onze tijdlijn.

29.4.2022
Voedsellevering voor dierentuinen in Oekraïne

Stap 1: Trein vertrekt uit Wenen

Een trein met 20 ton dierenvoer is (vrijdag) vertrokken naar Kiev Zoo. Vanaf daar wordt het voer verdeeld en naar nog zes dierentuinen gebracht. Dit transport wordt uitgevoerd in samenwerking met het Oostenrijkse nationale spoorwegsysteem. 

Missies zoals deze gaan gepaard met veel onzekerheid, maar wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het voedsel bij deze dieren terechtkomt. Help de dieren in Oekraïne alsjeblieft met een gift. Zij hebben ons nu meer dan ooit nodig en wij zullen hen niet in de steek laten. 

Update: 29.04.2022 | #FoodForAnimals
Het voedsel is onderweg! Binnenkort zullen de dieren in Kiev Zoo en vele andere dierentuinen in Oekraïne het voer ontvangen. De trein is al vertrokken en zal waarschijnlijk over een week aankomen bij Kiev Zoo.

Stap 2: Aan de grens van Oekraïne

Aan de Oekraïens-Hongaarse grens wordt het voedsel in vrachtwagens geladen die naar Kiev Zoo gaan.

Update: 05.05.2022
 De trein met 20 ton dierenvoedsel is veilig aangekomen bij de Oekraïense grens! Het hooi en voedsel voor olifanten, giraffen, nijlpaarden en neushoorns is in vrachtwagens geladen, die naar Kiev gaan. Het is moeilijk te zeggen wanneer het voedsel precies in Kiev Zoo zal aankomen, maar we houden u op de hoogte. 

Stap 3: De reis naar Kiev Zoo

Na 6 à 7 dagen zullen de vrachtwagens in Kiev aankomen.

Update 09.05.2022 | Het voedsel is aangekomen bij Kiev Zoo Het is gelukt! Na een lange reis zijn de vrachtwagens met 20 ton voedsel aangekomen bij Kiev Zoo. Het hooi en voer zal nu worden verdeeld over dierentuinen in Kharkiv, Odessa, Mykolayiv, Cherkassy, Kyiv en Mena. 

Stap 4: Voedsel aangekomen bij dierentuinen in Oekraïne

De vrachtwagens met 20 ton voedsel zijn aangekomen in Kiev! Hier zal het voedsel verder worden verdeeld onder zes dierentuinen: Kharkiv Zoo, Mykolayiv Zoo, Cherkassy Zoo, Odessa Zoo, Mena Zoo en Zoo XII months.

Bear Vova at BEAR SANCTUARY Domazhyr

Help de dieren in Oekraïne

Doneer nu

Zoek