DonerenAdopterenShop
Franse Bulldogs in een kooi

De illegale puppyhandel

De wreedheid achter de schermen van de puppyfokkerij

De groeiende vraag naar rasechte puppy’s in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa heeft geleid tot een toename van het aantal puppyboerderijen dat in Oost-Europa wordt opgezet om particuliere kopers, dierenwinkels en puppydealers te bevoorraden. Dit werd veroorzaakt door de versoepeling van de regels voor huisdieren die het Verenigd Koninkrijk binnenkomen.

De vraag naar goedkope puppy’s is groot, de winstmarges zijn extreem hoog en het risico om gepakt te worden is laag. Zelfs als een illegale handel wordt ontdekt, zijn de boetes die de handelaar moet betalen te overzien en zal alleen het volgende transport de verliezen van de vorige al ruim voldoende dekken.

Veel mensen zijn geïnteresseerd in rasechte puppy’s, maar ze willen niet veel geld betalen. De meeste puppy’s uit Oost-Europese landen worden goedkoop op internet aangeboden met valse informatie en documenten en vergezeld van heel schattige foto’s die de deprimerende realiteit verbergen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

In de massafokbedrijf worden honden over het algemeen niet gehuisvest of  behandeld op een manier die aan hun behoeftes voldoet. Ook krijgen de moeders of puppy’s niet de medische zorg die ze nodig hebben. Honden kwijnen weg in de slechtste omstandigheden, opgesloten in kelders, schuren en garages. De puppy’s en hun moeders worden in kleine, krappe ruimtes gehouden, met weinig verlichting, geen ventilatie of warmte. De fokhonden zijn soms vastgeketend, kunnen weinig bewegen, zijn vaak ondervoed en worden mishandeld.

De puppy’s die op deze illegale boerderijen zijn gefokt, reizen waarschijnlijk honderden mijlen, gedurende meerdere dagen in vreselijke omstandigheden en kunnen aan medische aandoeningen lijden. Sommige halen gewoon hun bestemming niet en sterven onderweg. Een bepaald niveau van ziekte en sterfte wordt in deze harteloze business zelfs ingecalculeerd. De puppy’s kunnen overal in Europa terecht komen, maar sommige komen in het Verenigd Koninkrijk terecht om te worden verkocht als ‘thuis gefokte’ rasechte honden.

Door goedkoop een puppy te kopen, ondersteunen mensen een wrede, illegale handel

De zogenaamde ‘koopjes’ hebben een hoge prijs.

Fokhonden worden verschrikkelijk behandeld

De gekochte puppy is niet gesocialiseerd en kan gedragsproblemen hebben. De puppy’s zijn veel te vroeg bij hun moeder weggehaald, soms al als ze pas vier weken oud zijn, zijn vaak ziek omdat ze niet gevaccineerd zijn en er in het begin van hun leven geen medische zorg werd verleend en hebben soms genetische ziektes omdat fokkers geen toezicht houden op inteelt en goede foklijnen. Er is ook een klein risico dat de puppy’s met hondsdolheid besmet zijn. Als de puppy als illegaal wordt geïdentificeerd, wordt de eigenaar verantwoordelijk geacht om de quarantainekosten te betalen.

Wij raden altijd aan om een geredde puppy of hond te adopteren in plaats van er een te kopen.

Als mensen echter vastbesloten zijn om te kopen, raden wij aan omdat te doen bij een gerenommeerde fokker, dat ze erop staan om de moeder te zien, dat ze controleren of de puppy gezond is, zijn injecties heeft gehad en minstens acht weken oud is voordat hij zijn moeder verlaat. Wij raden ten zeerste af om van online geclassificeerde sites te kopen, met name van mensen die reclame maken voor verschillende rassen van puppy’s en bij dierenwinkels die mogelijk door puppyboerderijen bevoorraad worden.