Doneren
Zwerfhond voor een tempel

Hulp aan ZWERFDIEREN OP SILK ISLAND, CAMBODJA

VIER VOETERS biedt levensreddende zorg voor honden en katten

12.2.2020

Silk Island, ook wel bekend als Koh Dach, is een eiland dat niet met de tijd is meegegaan. Het eiland ligt in de Mekong-rivier, op een uur rijden van de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Ondanks de nabije ligging, is het eiland toch werelden weg van de drukte van de stad. Het eiland is onderontwikkeld en bestaat uit kleine dorpjes, rijstvelden en boeddhistische tempels.

Dit eiland is voor zo’n 1000 katten en honden hun thuis. De meesten zwerven rond, waarvan velen op straat of in de tempels wonen waar de monniken hen van voedsel voorzien. Helaas is er geen dierenarts op het eiland of andere dierenverzorgingsdiensten. Dit betekent dat elk dier op het eiland niet is gevaccineerd en gesteriliseerd en dat velen aan chronische, onbehandelde ziekten lijden.

Maar er is hoop. Op Silk Island zijn de eigenaren dol op hun huisdieren en er is gelukkig geen hondenvleeshandel op het eiland, in tegenstelling tot de aangrenzende provincies. VIER VOETERS zet zich in voor het verbeteren van dierenwelzijn en wilt het eiland hondenvleesvrij houden. In februari 2020 lanceerde VIER VOETERS een missie over het hele eiland met onze lokale partner, Animal Rescue Cambodia.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Onze doelen zijn om:

  • Levensreddende zorg te bieden aan dieren over het hele eiland
  • Succesvol minstens 500 dieren te castreren/steriliseren en vaccineren
  • Educatieve sessies uit te voeren en honderden studenten te leren over dierenverzorging
  • Goede relaties op te bouwen met tempels, monniken en het publiek om doorlopende diensten aan het eiland te bieden
  • Silk Island hondenvleesvrij te houden

VERHALEN VAN DE HONDEN OP SILK ISLAND

Sick dog from Silk Island

"Sor"

"Sor" in Khmer betekent wit, maar hij was allesbehalve wit. Ons team vond Sor in zeer kritieke toestand: met een extreem vervilte vacht, overwoekerde nagels, huid- en ooginfecties en open wonden. De eerste keer dat we deze arme pup zagen, waren zijn ogen zo geïnfecteerd en korstig dat hij ze nauwelijks kon openen. Sommige mensen van de gemeenschap vertelden ons dat hij een ‘stoute hond’ was, daarom is hij nooit verzorgd of gebaad. We zagen hem zijn dagen doorbrengen liggend op de weg in de hete zon, zijn wonden bedekt met vliegen. Sor had onmiddellijk hulp nodig.

Sick dog from Silk Island

"Ginou"

Ginou was besmet met teken en had een ernstig opgezette buik, gevuld met vloeistof. We vermoeden dat hij ernstig hartfalen had door een zware infectie met hartwormen. Zonder te weten wat de oorzaak van de zwelling van zijn buik was, had de eigenaar van Ginou hem geprobeerd te behandelen met menselijke ontwormingstabletten, die hem niet hielpen. Toen ons team de pup voor het eerst zag, had hij moeite met ademhalen vanwege alle vloeistof in zijn buik. Het was ons duidelijk dat hij snel serieuze medische hulp nodig had.

Sick dog from Silk Island

"Goh"

De eigenaar van Goh vertelde ons dat ze in het verleden 4 nesten puppies heeft gehad, waarbij het laatste nest uit 10 puppy's bestond! Haar eigenaar kon het zich niet veroorloven om nog meer puppy's te voeren en besloot Goh te injecteren met een anticonceptiemiddel, gemaakt voor mensen, in een verkeerde poging om te voorkomen dat ze nog meer puppy's kreeg. Het is duidelijk dat dit soort injecties niet zijn ontworpen voor honden, waardoor de arme Goh extreem ziek werd. Haar vacht viel uit, de huid werd dikker en ze kreeg een dikke buik. Ze heeft ook een grote wond op haar buik die vaak bedekt is met vliegen. De eigenaar van Goh is wanhopig op zoek naar medische zorg voor Goh en haar andere honden.

"Lucky"

Helaas is hond Lucky niet zo lucky. Ze heeft gezwollen, pijnlijke ogen en een ernstige schurftinfectie. Hiernaast heeft ze ook nog meerdere grote borsttumoren, die mogelijk kanker zijn. Ze moet afzien in de meedogenlozen hitte, wat erge jeuk en ongemak veroorzaakt. Haar eigenaar vertelde ons dat ze Lucky graag de behandeling wil geven die ze nodig heeft, maar niet instaat is dat te doen vanwege het gebrek aan een dierenarts op het eiland.

Ons werk in Zuidoost-Azië

Als onderdeel van ons Stray Animal Care-programma, werken we samen met het lokale goede doel, Animal Rescue Cambodia, om de situatie voor zwerfkatten en -honden in de hoofdstad, Phnom Penh, te verbeteren. Lees hier meer over ons werk.

We willen ook een einde maken aan de wrede handel in honden- en kattenvlees in Cambodja, Vietnam en Indonesië. Lees hier meer over onze campagne: https://dogcatmeat.vier-voeters.nl

Dog in front of a temple

Help zwerfdieren in nood 

Doneer vandaag en red een hond of kat

Doneer vandaag

Zoek