Blije beren in Arosa Berenwoud

Schenken met Belastingvoordeel

Help meer dieren voor hetzelfde bedrag 

De geredde dieren in onze opvangcentra en reservaten verdienen de juiste zorg. Vooral omdat ze vaak een zwakke gezondheid hebben door hun verleden van misbruik en mishandeling. Daar is nu - maar ook op lange termijn geld voor nodig. Als u uw gift voor langere tijd vastlegt, biedt dat belastingvoordeel voor u én zekerheid voor ons en de dieren op de lange termijn.

Naast redden en opvangen van dieren beschermen we dieren ook door aan te sturen op betere wet- en regelgeving. Daarvoor is vaak een lange adem nodig. Uw steun voor langere tijd helpt ons daarbij. 

Wilt u schenken met belastingvoordeel? Dat kunt u regelen met een periodieke schenkingsovereenkomst. Het opstellen van de overeenkomst kost niets en is heel eenvoudig.

Wat houdt periodiek schenken in? 

U legt een jaarlijks giftbedrag (minimaal 50 euro) vast in een overeenkomst voor ten minste 5 jaar. De gift is daardoor aftrekbaar van de belasting. U kunt uw belastingvoordeel berekenen met deze rekenmodule. 

De voordelen op een rij: 

  • De dieren zijn voor langere periode verzekerd van uw steun
  • Uw gift is volledig aftrekbaar bij de belastingaangifte
  • U krijgt een deel van uw gift terug van de Belastingdienst. U kunt dat voordeel zelf houden, óf toevoegen aan uw gift (geheel of gedeeltelijk). In dat laatste geval helpt u meer dieren - zonder dat het u netto extra geld kost.
  • VIER VOETERS betaalt door de ANBI-status geen schenkbelasting, uw gift komt volledig ten goede aan ons werk voor de dieren.

Eenvoudig geregeld

  1. Het regelen van een periodieke schenking is heel makkelijk: u bepaalt eerst welk bedrag u per jaar wilt doneren.
  2. Vervolgens downloadt u de overeenkomst hier, u vult hem in en stuurt hem naar ons op: VIER VOETERS, Oostenburgervoorstraat 162, 1018 MR  Amsterdam. U kunt het ingevulde formulier ook inscannen en naar ons mailen: office@vier-voeters.nl
  3. Wij vullen dan de rest van de gegevens aan en sturen de overeenkomst weer terug naar u.

Let op: bewaar de overeenkomst zorgvuldig, want de belastingdienst kan hem bij u opvragen.  

Wilt u meer informatie? 
We staan iedere werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op via 020 – 625 25 26 of stuur een e-mail naar office@vier-voeters.nl.  

Dank u wel voor uw steun! Samen kunnen we nog meer dieren helpen. 

Deel hier!

Zoek