Twee tijgers samen

Nalaten aan dieren

VIER VOETERS in uw testament opnemen

Is uw droom ook een wereld zonder dierenleed? Sluit u dan aan bij onze missie. 
Als u VIER VOETERS in uw testament opneemt, maakt u het mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor dierenwelzijn - wereldwijd. Ook in de toekomst.

Nalaten aan dieren
eenvoudig geregeld

+

Nalaten aan dieren


Wilt u kwetsbare dieren ook in de toekomst helpen? Dat kan al in zeven eenvoudige stappen. Ontdek hoe het werkt.

×

Brochure aanvragen

+

Brochure aanvragen


Alles over nalaten voor dieren in één handige brochure. Vraag onze brochure aan. Of download hem direct onderaan deze pagina.

×

Persoonlijk contact

+

Persoonlijk contact


Meer weten over nalaten voor dieren? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op.

×

Uw nalatenschap helpt dieren

Er komt een moment in ons leven waarop we stilstaan bij belangrijke vragen voor later. Wat is belangrijk in mijn leven? Wat wil ik meegeven aan anderen? 
Misschien wilt u echt een verschil maken voor de dieren. 

Door VIER VOETERS op te nemen in uw testament maakt u het mogelijk om dieren ook in de toekomst te redden, te beschermen en een veilig thuis te bieden. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen. Dat doen wij – samen met de steun van onze supporters. Met uw nalatenschap zorgt u ervoor dat kwetsbare dieren een goed leven en een veilig thuis krijgen. Van de zwerfhonden in Oost-Europa en Zuidoost-Azië, de galberen in Vietnam tot en met verwaarloosde beren, tijgers en leeuwen in privébezit of de amusementssector en productiedieren    

Foto van Clara Bons en Arie van Silfhout

In mei van dit jaar hebben wij, als donateur van VIER VOETERS, hun opvangcentrum FELIDA in Nijeberkoop bezocht. De toewijding van de medewerkers, die zich het lot van de getroffen dieren aantrekken, viel ons direct op. Hun visie, 'Een wereld waarin mensen de dieren met respect, empathie en begrip behandelen', wordt zichtbaar in woord en daad. Dit geeft hoop in een wereld waar dierenleed ons zeer aan het hart gaat. Daarom hebben wij VIER VOETERS opgenomen in ons testament, zodat we met de overwaarde op onze woning financieel kunnen bijdragen aan hun doelen.

Clara Bons & Arie van Silfhout 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Gitta de Vries - Relatiemanager Bijzondere Giften en Nalatenschappen

Heeft u vragen? 

Graag vertel ik wat uw nalatenschap voor de dieren kan betekenen.  Overweegt u VIER VOETERS in uw testament op te nemen en heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? U kunt mij bereiken op 020 - 625 25 26 of per e-mail

 

Gitta de Vries - Relatiemanager Bijzondere Giften en Nalatenschappen

Stichting VIER VOETERS in uw testament

Geen zorgen over later: u wilt er graag zeker van zijn dat uw wensen goed zijn vastgelegd en worden uitgevoerd. Daarvoor is het noodzakelijk dat u een notaris inschakelt. De notaris neemt met u uw wensen door en geeft u advies. 

Kies wat bij u past 
Er zijn verschillende manieren om VIER VOETERS in uw testament op te nemen: 

 • Erfstelling 
  Met een erfstelling kunt u één of meerdere personen of organisaties zoals VIER VOETERS tot erfgenaam benoemen. U bepaalt zelf welk percentage zij ontvangen.
 • Legaat 
  Als u heel precies wilt vastleggen wat u geeft, kan dat met een legaat. Daarmee legt u in uw testament exact vast welk geldbedrag, welke aandelen of waardevolle goederen u nalaat aan VIER VOETERS.

Belastingvrij

Erfgenamen moeten erfbelasting betalen over de erfenis die zij ontvangen. Hoeveel dat is, hangt af van bepaalde criteria. Omdat VIER VOETERS door de Belastingdienst is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), zijn wij vrijgesteld van erfbelasting. Uw gift komt dus voor de volle 100 procent ten goede aan de dieren.

Eenvoudig uw nalatenschap regelen

Een stappenplan: 

 • Wat laat u na?   
  Denk aan spaargeld, aandelen, onroerend goed en waardevolle spullen.
 • Aan wie wilt u nalaten?  
  Bedenk aan welke dierbare familieleden, vrienden, goede doelen of andere organisaties u wilt nalaten.
 • Kiest u voor erfstelling of legaat?  
  Bij een erfstelling kiest u ervoor om uw erfgenamen een bepaald percentage van uw nalatenschap te schenken. Wilt u heel specifiek een vast bedrag of een waardevol object nalaten aan een persoon of een organisatie? Dan kiest u voor een legaat.
 • Wie wordt uw executeur?  
  Een executeur is iemand die al uw zaken regelt na uw overlijden. Dat kan een familielid, een goede vriend, maar ook een notaris zijn.
 • Kies een notaris en bespreek uw wensen  
  Zoek een notaris bij u in de buurt. Dat kan bijvoorbeeld op www.notaris.nl of https://www.nunotariaat.nl. De notaris helpt u om uw wensen vast te leggen in een testament.
 • Zet uw handtekening  
  Na het gesprek stelt de notaris een concepttekst op. De notaris zorgt ervoor dat uw testament wordt opgenomen in het landelijke testamentenregister. Goed om te weten: uw testament kan op elk moment bij de notaris worden gewijzigd.
 • Als u voor de dieren kiest...  
  en u besluit om aan VIER VOETERS na te laten vinden wij dat fijn om te weten.

Gegevens voor de notaris 

Statutaire naam: Stichting VIER VOETERS  
Statutaire zetel: Amsterdam  
Bezoekadres: Oostenburgervoorstraat 162, 1018 MR, Amsterdam, Nederland.  
Kamer van Koophandel: Amsterdam nr. 34179613    

 

Lees de brochure over nalaten

Lees de brochure over nalaten

Geef uw liefde voor dieren door: lees meer over wat het inhoudt om via VIER VOETERS na te laten aan dieren en hoe het werkt.

Deel hier!

Zoek