Doneren
Josef Pfabigan

oud collega Josef Pfabigan volgt Heli Dungler op als CEO

30.1.2020

30 januari 2020 - Na het plotselinge overlijden van de oprichter van VIER VOETERS Heli Dungler op 5 januari, wordt de oude collega Josef Pfabigan, 57, Chief Executive Officer van FOUR PAWS International. Hij neemt daarmee het management over van alle activiteiten van de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie.

‘Samen met alle collega's van VIER VOETERS zal ik Heli's levenswerk in zijn geest voortzetten", zegt Pfabigan.

“VIER VOETERS is uitstekend gepositioneerd, niet in het minst dankzij zijn vooruitziende blik, en in een positie om zijn nagedachtenis te bewaren en al onze visies en projecten voort te zetten. We zullen de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie blijven voor dieren die onder menselijke invloed lijden en dat blootleggen en die dieren in nood redt en beschermt. "

Josef Pfabigan, Chief Executive Officer of FOUR PAWS International

Josef Pfabigan groeide net als Heli Dungler op in het district Waidhofen an der Thaya in Neder-Oostenrijk. De twee leerden elkaar op jonge leeftijd kennen; Pfabigan was tientallen jaren Dunglers vriend en oud collega. Reeds in 1988, toen VIER VOETERS in Oostenrijk werd opgericht, steunde hij de activiteiten van de jonge vereniging op vrijwillige basis en in 1997 accepteerde hij de uitnodiging van Heli Dungler om lid te worden van de organisatie en begon hij te werken aan campagnes en projecten.

Naarmate de organisatie groeide, was Josef Pfabigan vooral betrokken bij de internationalisering van VIER VOETERS. Hij was in 2003 mede-oprichter van FOUR PAWS International en nam in 2006 de functie van Chief Financial Officer op in de raad van bestuur.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek