Doneren
Heli Dungler

VIER VOETERS rouwt om oprichter en voorzitter Heli Dungler 

6.1.2020

06.01.2020 –  Met groot verdriet kondigt de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS (FOUR PAWS) de dood van oprichter en voorzitter Heli Dungler aan, die gisteren plotseling stierf op de leeftijd van 56 jaar. De afgelopen 30 jaar heeft Heli Dungler dierenwelzijn doelgericht vormgegeven en VIER VOETERS uitgebreid tot een wereldwijde organisatie.

“Zijn dood is een zware klap voor ons en brengt ons veel verdriet. Onze gedachten en diepste medeleven gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke tijd”, 

zegt Josef Pfabigan, bestuurslid van VIER VOETERS en langdurige vriend én collega. 

Heli Dungler werd geboren in 1963 in Waidhofen an der Thaya in Neder-Oostenrijk. In 1984 begon hij zijn carrière bij Greenpeace in Oostenrijk. Gedurende deze tijd koesterde hij de wens om actief op te komen voor de bescherming van dieren. In 1988 richtte hij de dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS (internationaal bekend als VIER PFOTEN / FOUR PAWS) op in Wenen, en richtte hij zich aanvankelijk op dierenwelzijnskwesties met betrekking tot pelsdierfokkerijen, legbatterijen en circusdieren. De decennia die daarop volgden voerde hij wereldwijd, middels onderhandelingen met besluitvormers, campagnes voor hogere dierenwelzijnsstandaarden in de veehouderij en voor betere bescherming van beren, grote katachtigen en zwerfdieren.

Dankzij zijn tomeloze inzet is VIER VOETERS vandaag een wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie, vertegenwoordigd in 15 landen, en zeer actief in het onthullen van dierenleed, het redden van dieren in nood en de bescherming van dieren wereldwijd.

“Door zijn passie en eindeloze inspanningen heeft VIER VOETERS het leven van vele duizenden dieren kunnen redden”, zegt Josef Pfabigan. “De wereld heeft een heel bijzondere dierenliefhebber en visionair verloren. De werknemers van VIER VOETERS, zijn familie en zijn vrienden rouwen om het verlies van een heel speciaal, charismatisch en humoristisch persoon. We zullen zijn herinnering eren door het werk waar hij zoveel van hield voort te zetten.”

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek