Doneren

Afscheid van beren Gosho en Hanna

10.5.2018

Bij de zorg voor geredde dieren kennen we veel momenten van vreugde, maar ook veel verdrietige momenten. Helaas hebben we recentelijk afscheid moeten nemen van twee van onze beren. We gaan Gosho en Hanna missen, maar tegelijkertijd zijn we ook dankbaar dat we nog zoveel voor hen hebben kunnen betekenen!

Gosho
Gosho werd in 1989 geboren in de Bulgaarse dierentuin Gabrovo en in 2001 door VIER VOETERS gered uit afschuwelijke leefomstandigheden. Hij was één van de eerste beren in ons DANSBERENPARK Belitsa en is 29 jaar geworden. We gaan hem missen! Rust zacht, lieve Gosho.

Hanna
Berin Hanna leefde vier jaar in BERENWOUD Müritz en is 26 jaar oud geworden. Voordat VIER VOETERS haar kon redden, leefde ze in een ouderwets 'berenkasteel' in een dierenpark. Hoewel ze best klein was voor een bruine beer, ongeveer 1.70m hoog en slechts 150 kg, dachten haar verzorgers dat ze een mannetje was en noemden haar Hannes. In Müritz heeft ze nog vier mooie jaren als Hanna mogen doorbrengen. Rust zacht, lieve Hanna! 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek