DonerenAdopterenShop

Afscheid van beren Gosho en Hanna

10.5.2018

Bij de zorg voor geredde dieren kennen we veel momenten van vreugde, maar ook veel verdrietige momenten. Helaas hebben we recentelijk afscheid moeten nemen van twee van onze beren. We gaan Gosho en Hanna missen, maar tegelijkertijd zijn we ook dankbaar dat we nog zoveel voor hen hebben kunnen betekenen!

Gosho
Gosho werd in 1989 geboren in de Bulgaarse dierentuin Gabrovo en in 2001 door VIER VOETERS gered uit afschuwelijke leefomstandigheden. Hij was één van de eerste beren in ons DANSBERENPARK Belitsa en is 29 jaar geworden. We gaan hem missen! Rust zacht, lieve Gosho.

Hanna
Berin Hanna leefde vier jaar in BERENWOUD Müritz en is 26 jaar oud geworden. Voordat VIER VOETERS haar kon redden, leefde ze in een ouderwets 'berenkasteel' in een dierenpark. Hoewel ze best klein was voor een bruine beer, ongeveer 1.70m hoog en slechts 150 kg, dachten haar verzorgers dat ze een mannetje was en noemden haar Hannes. In Müritz heeft ze nog vier mooie jaren als Hanna mogen doorbrengen. Rust zacht, lieve Hanna! 

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl