Zoek

Doneren Adopteren Shop

Een update over Caruso, de vriendelijke tijger

Zoals u weet verhuisde deze prachtige tijger in maart van dit jaar vanuit ons FELIDA Big Cat Centre naar LIONSROCK.

Het verplaatsen van Caruso was het beste wat hem kon overkomen. Toen VIER VOETERS hem in 2013 voor het eerst ontmoette, was hij erg gestrest, verwaarloosd en had ernstige tandproblemen. Het team van Felida Big Cat Centre werkt hard om hem te helpen te herstellen van zijn gezondheids- en gedragsproblemen. Met succes, vorig jaar kwamen wij tot de conclusie dat hij een relaxte en speelse tijger was geworden en geen speciale zorg meer nodig had. Hij was klaar voor meer ruimte en wij waren in staat hem daarin te voorzien in Lionsrock. In maart 2019 hebben  wij Caruso met succes overgebracht naar Lionsrock.

De twaalf jaar oude Caruso werd geboren in een Duits safaripark en vervolgens verkocht aan een circus waar hij met de hand werd grootgebracht. Toen hij twee jaar oud was belandde hij in Nederland in een te druk opvangcentrum. Totdat VIER VOETERS dat centrum overnam kende hij alleen maar pijn, stress en verveling. Maar dankzij de speciale zorg in het door VIER VOETERS overgenomen Felida Big Cat Centre herstelde Caruso van zijn leed uit het verleden en vond zijn uiteindelijke vaste onderkomen in Lionsrock.

Voordat hij op weg ging op de grootste reis van zijn leven naar Zuid-Afrika, werd Caruso getraind om vrijwillig zijn transportkist in te gaan. Op die manier kan stress worden geminimaliseerd en wordt riskante anesthesie vermeden. De dierenverzorger die Caruso hielp herstellen vergezelde hem ook naar Lionsrock. Kort na zijn aankomst verkende hij nieuwsgierig zijn nieuwe onderkomen. Binnen enkele minuten voelde hij zich genoeg op zijn gemak om een verfrissende duik in zijn zwembad te nemen.

In de maand nadat Caruso vanuit het aanpassingsgebied werd vrijgelaten in zijn grote leefgebied, vertoonde hij plotseling tekenen van pijn en wilde hij niet meer bewegen of eten. Omdat de verzorgers niets konden ontdekken werd de dierenarts gebeld. Hij onderzocht Caruso en vond fracturen in sommige wervels die de plotselinge pijn veroorzaakten.

Caruso kreeg pijnstillers en ondersteunende supplementen en het ging onmiddellijk beter met hem: hij begon weer te eten en rond te lopen. De fracturen waren hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de slechte voeding en het gebrek aan calcium toen hij opgroeide, waardoor de botontwikkeling werd beïnvloed.

Helaas hebben veel van onze grote katachtigen dergelijke gevolgen die ontstonden in de omstandigheden voordat zij door VIER VOETERS werden gered. Gelukkig is Caruso goed hersteld en geniet hij weer van zijn nieuwe thuis in Lionsrock, waar hij graag naar zijn buren kijkt of comfortabel rust op één van zijn favoriete plekken in zijn verblijf.  

Draag een steentje bij voor Caruso

Doneer voor zijn medische zorg

Doneer